Община Хасково възнамерява да дострои три четириетажни жилищни сгради с

...
Община Хасково възнамерява да дострои три четириетажни жилищни сгради с
Коментари Харесай

В Хасково доизграждат 48 жилища за социалноуязвими групи

Община Хасково има намерение да дострои три четириетажни жилищни здания с 48 тристайни жилището, които ще приютят хора от социалноуязвими групи, оповестяват от общинския пресцентър.

Общественото разискване по плана "Интегриране на маргинални общества посредством създаване на обществена инфраструктура в град Хасково " ще се състои на 31 август в общината.

Целта на дебата е община Хасково да получи социална поддръжка за плана по Оперативна програма "Региони в напредък " и за обществен толеранс преди неговото утвърждение и осъществяване.

Целевата група по плана са бездомни, родители с деца с влошено здраве или увреждания, хора в риск от беднотия и обществено изключване. Съгласно Наредбата за общинска благосъстоятелност, използването на обществените жилища ще бъде обвързано с включване на "социална уговорка " в договорите на наемателите съгласно съответните им потребности, прецизират от общината.

Оттам прецизират, че желанието за създаване на жилищната инфраструктура е залегнало в Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване, признат през 2013 година, и е част от настоящата капиталова стратегия на локалната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР