Община Балчик ще засили контрола и ще предприеме действия за

...
Община Балчик ще засили контрола и ще предприеме действия за
Коментари Харесай

Община Балчик ще засили контрола над бездомните кучета

Община Балчик ще ускори контрола и ще предприеме дейности за понижаване на популацията на безстопанствените кучета, оповестяват от кметската администрация.

Общината към този момент разгласи социална поръчка за залавяне на бездомни животни, които да бъдат трайно маркирани с чип и ушна марка. Предвижда се кучетата без стопани да бъдат имунизирани против бяс и обезпаразитени. На всяко куче би трябвало да бъде публикуван паспорт, в който да бъдат отразени осъществените операции. Бездомните животни ще бъдат връщани по места, а нападателните ще бъдат настанени в подслон, показват от кметската администрация.

Общината изисква кучетата да бъдат превозени със особено оборудвано транспортно средство с добра вентилация, а всички действия да се правят от експерти с подготовка като се съблюдава Законът за отбрана на животните и Законът за ветеринарномедицинската активност.

Общината може да отдели за акцията до 69 000 лв., като публичната поръчка би трябвало да бъде изпълнена за година или до постигане на прогнозната ѝ стойност. Офертите на претендентите ще бъдат отворени на 20 ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР