Община Асеновград ще кандидатства за директно предоставяне на безвъзмездна финансова

...
Община Асеновград ще кандидатства за директно предоставяне на безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Община Асеновград ще изгражда компостираща инсталация за 11,5 млн. лв.

Община Асеновград ще кандидатства за непосредствено даване на безплатна финансова помощ за планиране и създаване на компостиращи съоръжения и на съоръжения за авансово отнасяне на битови боклуци на обща стойност от 11 587 244 лв..

Това предложение на екипа на кмета доктор Емил Караиванов бе признато с болшинство от общинските съветници в локалния парламент, като 90,32 % (10 697 343,65 лева.) от общата сума ще бъдат безплатно предоставени от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 -2020г. ”. Освен това по правилник останалото съфинансиране в размер на 9,68% (889 900,35 лева е разпределено процентно сред петте общини, участници в сдружението на депото в местността „ Капсида ” – Асеновград, Първомай, Куклен, Лъки и Садово, на база популацията в тях. Всяка от общините ще има дял на съсобственост на по този начин построените съоръжения, като за община Асеновград той възлиза на 55,75%.

Амбициите на общинското управление на Асеновград за вложението на тези средства са свързани с сполучливото създаване на една апаратура за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими битови боклуци и още една апаратура за авансово отнасяне, събиране и превозване на биоразградими и зелени боклуци.

По регламента на финансирането Община Асеновград ще се възползва от 10 % предплатено заплащане по плана. Като експлицитна част от него е изискването, че не са планувани неприемливи разноски. Съгласно насоките за кандидатстване по процедурата има направен разбор от външен реализатор за разноските и изгодите.

От този разбор излиза наяве, че не се планува нарастване на такса боклук в Община Асеновград вследствие на плана, носещ наименованието „ Втора комбинирана процедура за планиране и създаване на компостиращи съоръжения и на съоръжения за авансово отнасяне на битови боклуци “.
 27pl4001-asenovgrad-3  asenovgrad_obshtina  asenovgrad-kmet-2  27pl4001-asenovgrad-1  27pl4001-asenovgrad-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР