Обществото ни става все по-чувствително към малтретирането на животни Полицията

...
Обществото ни става все по-чувствително към малтретирането на животни Полицията
Коментари Харесай

Обществото ни става все по-чувствително към малтретирането на животни

Обществото ни става все по-чувствително към малтретирането на животни Полицията е длъжна да реагира на всеки един сигнал за експанзия или принуждение върху животно. Това съобщи пред Дарик Дияна Живкова от неправителствената организация за отбрана на животните " Let's Adopt! " -България. Тя изясни, че във всяко звено на МВР  има особено подготвени служители на реда, които да проверяват сходни случаи.
 
По мотив недоволството в обществените мрежи, след публикуването на клип, който демонстрира по какъв начин възпитаници бият малко коте, Живкова сподели, че обществото ни става все по-чувствително към малтретирането на животни. По думите й обаче хората още не знаят по какъв начин да реагират, когато станат очевидци на сходно принуждение.
 
Клип с възпитаници, които малтретират коте, потресе обществените мрежи (ВИДЕО)

Съгласно Наказателния кодекс от 2012 година насилието над животни у нас е закононарушение. Въпреки това, случаите на експанзия към четириногите  не стопират и в приютите и ветеринарните клиники непрестанно попадат засегнати животни.
 
" Последният образец е кученце, на което му бяха отрязали едната лапа, другата на половина и ушите ", показа Десислава Стоянова от подслон " Надежда " на неправителствената организация " Спаси ме ".
 
Осакатени животни попадат и в " Let's Adopt! ", уточни Дияна Живкова от неправителствената организация.
 
" Пример за подобен е котето Пух, което получи изкуствени крачета. Беше открито с доста тежки контузии на задните крачета, безусловно изчезнали долни елементи. Или е потърпевш на близкия прелез, или е срещнало неправилни човек ", описа тя.
 
11-годишно дете в Бургас умъртви куче с въздушна пушка

Според Дияна Живкова обществото става все по-чувствително към малтретирането на животни, само че хората към момента не знаят по какъв начин да реагират, когато станат очевидци на сходна свирепост.
 
Според нея би трябвало да се усъвършенства и работата на институциите. " През 2015 година със заповед на Министерство на вътрешните работи към всяко звено на Министерство на вътрешните работи бяха определени служители на реда, които да минат особено образование за следствие на случаи на принуждение над животни. Но нашият опит демонстрира, че институциите или не знаят, или не желаят да си свършат работата ", разяснява Живкова.  
 
Жестокост към куче провокира митинг

Дияна Живкова прикани видеоматериали, които съдържат фрагменти с принуждение върху животни да не се разгласяват, тъй като оказват помощ на причинителите да се укрият. По тематиката Мъж умъртви с нож кучето си на кръстовище в Перущица
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР