Обществено недоволство и пропуснати срокове сложиха прът в колелото на

...
Обществено недоволство и пропуснати срокове сложиха прът в колелото на
Коментари Харесай

Обществено недоволство и пропуснат срок спряха поредна кариера в Пловдивско

Обществено неодобрение и пропуснати периоди сложиха кол в колелото на следващата кариера, която трябваше да изникне в Пловдивско. Това излиза наяве от решение на Регионалната ревизия по околната среда и водите, която приключи предложение за рандеман на инертни материали от находище край Крумово.
Прочетете още
Припомняме, че при започване на юли сдружението „ Еурострой ” ЕООД съобщи желанието си да експлоатира 100 дка от концесионна повърхност „ Стоянчова чешма–2 ” за 35 години. За интервала възложителят бе възнамерявал без взривни или пробивни действия да се добиват 35 000 м3 пясъци и чакъли годишно.

Според капиталовото предложение границите на кариерата са заложени на задоволително разстояние от околните обитаеми места. Същите обаче попадаха в предпазената зона на “Река Чая “. В реката щяха да се заустват филтрирани отпадни води при индустриалната активност.

Предвид последното в кметство Крумово са постъпили възражения по отношение на кариерата. Последвало писмо от Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ към „ Еурострой ” ЕООД с искане да показа спомагателна информация по отношение на капиталовото предложение. Възложителят обаче пропуснал едномесечния период и до приключването му по този начин и не приложил изисканата му документи.

Затова РИОСВ-Пловдив прекратила процедурата по обмисляне нуждата от Оценка за влияние върху околната среда. С това се поставя край и на производството за създаване на кариера край Крумово.

Фирмата обаче има право да апелира последното решение на екоинспекцията в 14-дневен период. Дали ще пристъпи към тези дейности към момента не е известно. Т rafficNews ще наблюдава процеса.

Припомняме, че това е втората кариера в границите на седмица, чието създаване бе пресечено с институционални решения. Като неприемливо бе несъмнено предложение на различен вложител добива инертни материали в находище край Рогош. Повече по тематиката вижте тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР