Общественият съвет в подкрепа на донорството – Сливен започва информационно-разяснителна

...
Общественият съвет в подкрепа на донорството – Сливен започва информационно-разяснителна
Коментари Харесай

Кампания в подкрепа на донорството в Сливен

Общественият съвет в поддръжка на донорството – Сливен стартира информационно-разяснителна акция в регионалния град. Под мотото „ Частица от теб може да бъде за някого целия свят! ” ще бъде отдадена респект към паметта на донорите и ще бъде изразена признателност към техните близки. До началото на септември, по данни на Изпълнителната организация по трансплантация, 1 129 българи са били включени в листата на чакащите.
От 9 до 11 октомври представители на Обществения съвет ще посетят няколко сливенски учебни заведения, с цел да срещнат младежите с тематиката за донорството и трансплантациите на органи. На 10 октомври пред постройката на общината доброволци, пациенти, чакащи трансплантации, и към този момент трансплантирани ще беседват с жителите, ще раздават осведомителни материали. Целта е да се насърчи донорството.
Общественият съвет в Сливен бе основан в края на 2013 година и е първият по рода си в страната. Основни основатели бяха експертът от Регионалния исторически музей Дора Пондалова и анестезиологът от регионалната болница доктор Николай Иванов. Синът на Дора Пондалова бе избавен с двойна трансплантация. А доктор Иванов е координатор по донорството за Сливен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР