Обществените обсъждания, свързани с ограничаването на някои пластмасови изделия за

...
Обществените обсъждания, свързани с ограничаването на някои пластмасови изделия за
Коментари Харесай

Обсъждания за ограничаване на пластмасови изделия за еднократна употреба напролет

Обществените разисквания, свързани с ограничението на някои пластмасови произведения за еднократна приложимост, стартират през пролетта. Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

Европейското законодателство задължава страните членки да преустановят продажбата на произведения, за които съществуват екологични други възможности. Крайният период за въвеждане на директивата в националното право изтича през юли.

Изготвянето на нормативните промени ще бъде съобразено с крайния период, твърди заместник-министърът на околната среда и водите Славея Стоянова:

"Със заповед на министъра на околната среда и водите към този момент е основана междуведомствена експертна работна група. Консултации по направения план да се проведат в интервала април-май ".

В неразрешения лист попадат пластмасови чинии и принадлежности за еднократна приложимост - клечки за уши, сламки и дръжки за балони.

Европейските правила постановат и нови цели за преработване и повече отговорност за производителите. Еколозите упорстват за решителни дейности от страна на виновните институции.

Данита Заричинова от Сдружението "За Земята ": "Ние ще продължаваме да настояваме да се внесе тази инструкция в България, строго да се съблюдава и да има надзор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР