Обществената подкрепа за френския президент Еманюел Макрон и премиера Едуар

...
Обществената подкрепа за френския президент Еманюел Макрон и премиера Едуар
Коментари Харесай

Популярността на Макрон достигна рекордно ниско равнище

Обществената поддръжка за френския президент Еманюел Макрон и премиера Едуар Филип доближиха рекордно ниски нива, демонстрира ново изследване на публичното мнение на института "Ифоп-Фидюсиал " за сп. "Пари мач " и радио "Сюд ", съобщи Ройтерс.

Подкрепата за Макрон спадна до 23 на 100 в изследванията, извършени в края на предходната седмица, като бележи спад с 6 пункта от предходния месец. Подкрепата за Филип бележи спад от 10 пункта до 26 %.

Равнището на известност на президента Макрон съответствува с ниския резултат, доближат от неговия предходник Франсоа Оланд в края на 2013 година, отбелязва сп. "Пари мач ". Тогава Оланд беше считан за най-непопулярния водач в актуалната френска история.

Първите митинги на "жълтите жилетки " срещу повишението на цените на горивата се състояха на 17 ноември. След това те се трансфораха в по-общо протестно придвижване и израз на недоволството от Макрон. Протестите в Париж на 1 декември бяха съпроводени с извънредно ниво на принуждение, при което се стигна до обезобразяването на Триумфалната арка и прояви на всеобщ вандализъм край бул. "Шанз-елизе ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР