Общата сума по просрочените задължения на държавата към бизнеса достига

...
Общата сума по просрочените задължения на държавата към бизнеса достига
Коментари Харесай

Просрочените задължения на държавата най-високи от 10 г. насам

Общата сума по просрочените отговорности на страната към бизнеса доближава 403.5 млн. лв. към края на третото тримесечие на тази година, сочи информация в данните на Министерство на финансите. Това е най-високият размер на просрочените отговорности от 10 години насам. За последно сумата е била по-висока към края на третото тримесечие на 2011 година, когато е достигала 457 млн. лв..

Забавените заплащания от страна на централната власт възлизат на 289.1 млн. лв., до момента в който просрочените отговорности на общините са 114.4 млн. лв.. Просрочията при социалноосигурителните фондове са за 4.8 млн. лв.. Просрочените отговорности по сметки за средсвата от Европейски Съюз на общините в допълнение са в размер на 15.3 млн. лв..

Ощата сума по просрочените отговорности нараства с 232 млн. лв. по отношение на второто тримесечие на актуалната година. Основна причина за покачването на общата сума е скок на забавените заплащания от страна на централната власт, които се усилват с 226 млн. лв. по отношение на предходното тримесечие. За съпоставяне, към края на месец юни, просрочените отговорности на централното държавно управление възлизаха на 63.1 млн. лв., а на общините - 108.1 млн. лв..

Точно преди година общата сума на просрочените отговорности на централната и локалната власт възлизаха на 220.6 млн. лв., от които 80.9 млн. лв. на централното държавно управление и 139.7 млн. лв. на общините, сочат данните на финансовото министерство към края на третото тримесечие 2020 година.

Още:

Още от ФИНАНСИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР