„Образованието и науката са неотменим национален приоритет и служебното правителство

...
„Образованието и науката са неотменим национален приоритет и служебното правителство
Коментари Харесай

Премиерът Янев: Образованието и науката са неотменим национален приоритет

„ Образованието и науката са безвъзвратен народен приоритет и служебното държавно управление прави всичко належащо, с цел да ги развива. " Това съобщи министър-председателят Стефан Янев при откриването на новата образователна година в Основно учебно заведение „ Неофит Рилски " в гр. Габрово. Премиерът поздрави учениците и техните преподаватели и им пожела триумф в устрема им към нови познания и достижения.
Министър-председателят изрече признателност към учителите за труда и отдадеността им към специалността. Стефан Янев показа положителните си усещания от визитата на възпитаници от Клуб „ Традиции и полезности " на габровското учебно заведение в Министерския съвет преди два месеца. „ Стремежът към познание е окуражителен и ни води напред ", обърна се към учениците министър председателят и означи, че добре образованите деца са бъдещите водачи в бизнеса, в политиката и в публичния живот. Премиерът Янев акцентира, че страната ще продължава да работи за одобряването и развиването на образованието и науката, в това число и посредством построяването на профилирани кабинети за проучване на технологии, инженеринг и научно използвани дисциплини.
Министър-председателят Стефан Янев посети и новия „ STEM център за цифрови основатели ", построен в учебното заведение по Националната стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда ".
След края на тържествената част в учебно заведение „ Неофит Рилски " министър председателят Стефан Янев разяснява пред медиите политически тематики, свързани с настоящата обстановка в страната. В отговор на журналистически въпрос Янев изрази очакване да продължи да извършва длъжността министър- ръководител и в новото служебно държавно управление. Премиерът напомни, че последните два Народното събрание не съумяха да излъчат устойчиво болшинство и постоянно държавно управление и съществена задача на служебния кабинет е да провежда провеждането на следващите избори в страната. Министър-председателят акцентира, че до този миг воденото от него държавно управление е изпълнило уговорките си към обществото като посочи измененията на три значими закона - на държавния бюджет, на НЗОК и на ДОО. „ Българските жители могат да бъдат спокойни, че до края на годината има разполагаем финансов запас и можем да помогнем както на здравната система, по този начин и на бизнеса да продължи своето развиване и да запазим позитивния тренд, който има сега ", съобщи Янев. Премиерът означи, че държавното управление ще продължи да поставя старания за икономическия напредък на страната.
По-късно в центъра на Габрово министър председателят Янев прегледа изложбата „ В кадър - Българската войска през днешния ден ". Тя съдържа 32 пана със снимков материал с исторически темперамент, който се дава от Военноисторическия музей, както и снимки, отразяващи боеспособността на типовете въоръжени сили на Българската войска. Снимките показват демонстративни бойни дейности в действителна обстановка, участия в разнообразни полеви учения, национални празници и ритуали.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР