Обрат във времето. Точно преди Нова година идват стихии.Националният институт

...
Обрат във времето. Точно преди Нова година идват стихии.Националният институт
Коментари Харесай

Обрат във времето! Какви стихии ни чакат утре

Обрат във времето. Точно преди Нова година идват стихии.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предизвести за рисково време в 8 области на следващия ден, 29 декември 2021 година

В Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич в действие е жълт код за обилни превалявания от дъжд. Очакваните количества са 20-35 mm, сочи картата с рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от междинното за месеца. През идващото денонощие ще е облачно.

Валежи от дъжд ще има в източната половина от страната и тук-там в Родопите и крайните югоизточни региони количествата ще са обилни. Сутринта в Североизточна България не са изключени поледици.

В Западна България ще има най-вече ръмежи, преди обяд на доста места - с мъгли. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса, оптималните най-вече сред 3 и 8 градуса, малко по-високи в крайните южни райони; за София - минимална 2 градуса, оптималната - към 7 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8-10 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо, в източната половина от страната - с превалявания от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар ще има обилни количества. В масивите на Западна България преваляванията ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, слаб, в източните региони - сдържан, до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - към 6 градуса, на 2000 метра - към нула градуса.

През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат, в Предбалкана, Дунавската низина, а сутринта и към Лудогорието дъждът ще минава или ще се примесва със сняг. В четвъртък ще се задържи облачно, тук-там в низините мъгливо, преди обяд към момента ще има превалявания на повече места в Източна и централните региони от Южна България. Вятърът по морския бряг ще се задържи сдържан от северозапад, в останалата част от страната ще отслабне и краткотрайно ще стихне. Температурите ще са съвсем без дневен ход, сред 3 и 8 градуса.

В петък с увеличаване напразно от запад-северозапад ще се затопли, дневните температури ще се покачат с 5-6 градуса. Ще има променлива облачност, над доста региони - краткотрайно намаляваща до най-вече слънчево.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР