Обръщението на канцлера Ангела Меркел към германците в началото на

...
Обръщението на канцлера Ангела Меркел към германците в началото на
Коментари Харесай

Речта на Меркел за първия локдаун е „Реч на годината“


Обръщението на канцлера Ангела Меркел към германците при започване на пандемията от ковид през март, е „ Реч на годината “. Според специалисти по изразителност, точно този зов на немския водач, в който тя приканва сънародниците си да зачитат ограниченията, е модел на другарство.

Речта на Меркел на 18 март приканва хората в Германия да одобряват съществено пандемията и да са виновни един към различен.

Панел от университета в Тюбинген разяснява в изказване, че в телевизионната си тирада „ Меркел показва по впечатляващ метод по какъв начин разсъдъкът, подкрепят от реториката, може да подтикне дейности и какъв брой добра изразителност може да насърчи възприятията и сплотеността на общността “. В заключението на учените се споделя също, че „ историческата “ тирада е била от централно значение за сполучливото ръководство на първата вълна на пандемията. „ Това послание по малкия екран евентуално директно е повлияло на немското население по метод, който съвсем никоя друга тирада през последните години не е правила “, споделят специалистите, представени от БГНЕС.

Панелът съобщи, че Меркел е употребила цяла гама от реторични тънкости в своето послание:„ Речта е живо написана и добре структурирана и употребява повторения и вариации на централните хрумвания, с цел да сътвори чувство за неотложност “.

Речта на Меркел беше съпоставена с изказвания на други европейски водачи за пандемията. Френският президент Еманюел Макрон, да вземем за пример, клони към “авторитарни изявления ” в първата си тирада по тематиката, до момента в който английският министър председател Борис Джонсън омаловажи заплахите, споделят специалистите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР