Оборотът в промишленото производство е нараснал с около 1/3 за

...
Оборотът в промишленото производство е нараснал с около 1/3 за
Коментари Харесай

Оборотът в промишленото производство е нараснал с 1/3 за 7 години

Оборотът в промишленото произвеждане е повишен с към 1/3 за последните 7 години. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на церемонията по награждаване на спечелилите в състезанието „ Мистър и Мисис Икономика” 2017, който се провежда от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и сп. Икономика.

„ В края сме на една доста добра година за българското произвеждане, през която предприятията ни станаха още по-ефективни и конкурентоспособни. Факт, който се потвърждава и от статистическите данни “, сподели зам.-министър Манолев. По думите му за полугодието основаната добавена стойност в производството се усилва с 240 млн. лева и доближава 8 милиарда лева Той уточни и че главен приоритет за държавното управление е намаляването на административната тежест – развой, който директно се отразява на бизнеса и навлизането на нови вложения.

Зам.-министър Манолев връчи премията в категория „ Индустрия “ на инж. Росен Даскалов, притежател на „ Син Карс Интернешънъл” ЕООД - единствен български производител на спортни и спортни коли. Сред гостите на церемонията бяха и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова, министърът на туризма Николина Ангелкова и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР