Обонянието е едно от най-добре развитите ни сетива и често

...
Обонянието е едно от най-добре развитите ни сетива и често
Коментари Харесай

Това са 4 от най-миризливите храни в света!

Обонянието е едно от най-добре развитите ни сетива и неведнъж му се доверяваме изцяло, даже и да не сме виждали или докоснали обещано нещо. Това ни осезание е от извънредно значение, когато приказваме за храна.

Помислете единствено дали можете да усетите усета на храната, когато сте заболели и носът ви е запушен. Загубите ли подушване автоматизирано вие губите и чувството за усет, тъй като те двете вървят в композиция, с цел да действат вярно. Сега ще ви представим потвърдено най-силно миришещите храни, които няма метод да сбъркате щом помиришете.

Бургундско сирене- не е единственото мощно миришещо сирене, само че несъмнено е това с най-неприятна и най-изразена миризма. Според някои изказвания в предишното във Франция е било неразрешено преместването му в публичния превоз, тъй като острия му аромат предизвиквал смут.

 Синьо сирене

Сушена риба- елементарна и постоянно срещана храна, чиято миризма е елементарно разпознаваема, без значение в коя част от света се намирате.

Лютфиск- типично норвежко ядене, което съгласно множеството хора има усет на сапун. Буквално значи " лигава риба ", тъй като с цел да се подготви бяла риба се накисва в желатинова текстура, с която тя се напива, а крайният резултат от обработката на този " деликатес " може да се окаже и животозастрашаващ, тъй като рибата се третира със сода каустик.

Кивиак - подготвя се от тюленска кожа, която се цялостни с хиляди дребни птички дружно с перата и всичко останало. Кожата се зашива, затрупва се с камъни и се оставя да презимува под снега, като че ли е в ледник. През това време ензимите в стомаха разграждат птичките и по този начин се образува извънредно неприятно миришещия Кивиак.

Ако ви се случи да сте покрай някои от тези по-често или по-рядко срещани храни, вие сигурно ще усетите миризмата им отдалече.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР