Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Руски огън над Никопол и Одеса, Украйна се готви за засилени атаки преди деня на нейната независимост

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.
Руски огън над украинския град Никопол и Одеса
Руски артилерийски огън още веднъж е блъснал украинския град Никопол през нощта, настояват украински публични лица. Областният губернатор Валентин Резниченко заяви, че съветските сили са блъснали трите региона Никопол, Кривориж и Синелников покрай Запорожката атомна централа.

В актуализация, оповестена в формалния му канал в Telegram тази заран, Резниченко написа:

„ Нощ на обстрели и жертви. Три пъти през нощта Никопол е обстрелван с „ Град ” и цевна артилерия. 42 съветски снаряда влетяха в жилищните квартали. В града са разрушени две къщи, съвсем 50 души са осакатени. От противников снаряди са потърпевши детска градина, магазини, аптеки, пазари, съд и автогара. Обстрелът аргументи пет пожара… До 2000 души са без електричество. “

Съобщава се, че в региона на Синелник е унищожено селскостопанско дружество, както и учебно заведение и културен център.

Руски ракети са блъснали цели покрай Одеса, оповестиха украински публични лица. Пет съветски крилати ракети „ Калибър “ са били изстреляни от Черно море към района, заяви в понеделник представителят на районната администрация, базирайки се на информация от Южното военно командване. Две бяха свалени от украинската противовъздушна защита. Три удариха селскостопански цели, жертви – няма.

Русия сподели в неделя, че ракетите са унищожили склад за муниции, съдържащ ракети за създадени в Съединени американски щати ракети Himars, до момента в който Киев сподели, че е бил ударен склад за зърно.
Украйна се приготвя за засилени офанзиви
Украйна се приготвя за усилване на съветските ракетни офанзиви, които да съвпаднат с деня на нейната самостоятелност в сряда.

Армията на страната предизвести, че Русия е изпратила пет военни кораба и подводници с крилати ракети в Черно море, и че Москва разполага системи за противовъздушна защита в Беларус.

Големите събирания са неразрешени в Киев за четири дни от понеделник.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че „ Русия може да се опита да направи нещо изключително гадно, нещо изключително грубо “ тази седмица, когато страната чества 31-та годишнина от независимостта си.
Зеленски предизвести Москва да не съди украински бойци
Президентът на Украйна Володимир Зе

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.
Руски огън над украинския град Никопол и Одеса
ленски предизвести Русия да не изправя на съд украински бойци, пленени по време на обсадата на Мариупол. Според него това ще рискува опцията за договаряния.

В последното си видео послание Зеленски сподели, че в случай че „ неуместният и непоносим развой “ против украински бойци се организира в Мариупол, това ще отстрани опцията за договаряния с Русия.

„ Ако този ненавиждан съд се състои, в случай че нашите хора бъдат докарани в тези условия в нарушаване на всички съглашения, всички интернационалните правила, ще има корист. Това ще бъде линията, оттатък която не са вероятни договаряния “, споделя той.
Лидерите на Съединени американски щати, Германия, Англия и Франция разискаха АЕЦ „ Запорожие “
ерманският канцлер Олаф Шолц, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън приканиха за въздържаност от военни дейности наоколо до Запорожската атомна електроцентрала и за бързо посещаване на обекта от страна на МААЕ, заяви немският кабинет.

Отбелязва се, че немският канцлер е обменил отзиви за интернационалното състояние с водачите на Съединени американски щати, Франция и Англия.

„ Те разискаха и обстановката в украинската атомна електроцентрала в Запорожие и приканиха за военна въздържаност наоколо до нея, както и за скорошно посещаване на обекта от чиновници на МААЕ “, се споделя в изказване на кабинета.

Лидерите са се съгласили, че поддръжката за Украйна ще продължи.
Ердоган ще беседва с Путин
Турският президент Тайип Ердоган възнамерява да беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин тази седмица, с цел да обсъдят обстановката в Запорожката атомна централа и войната в Украйна, заяви съветската държавна медийна организация РИА Новости, цитирайки дипломатически източник.

Ердоган има намерение да разиска с Путин резултатите от диалозите си със Зеленски и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Лвов, както и да изиска от съветския президент да предприеме съответни ограничения за разрешаване на обстановката в Запорожие.
Украинското зърно
Още четири кораба, пренасящи храна, напуснаха пристанищата на Украйна, заяви турското министерство на защитата. С това, общият брой на корабите, които ще изоставен черноморските пристанища на Украйна с посредничеството на Организация на обединените нации, доближи 31.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР