Обновената спортна зала Абритус ще бъде официално открита на 17

...
Обновената спортна зала Абритус ще бъде официално открита на 17
Коментари Харесай

Със спортен празник Община Разград и СКБ ”Вълци-Разград” откриват обновената зала „Абритус” в събота

Обновената спортна зала „ Абритус ” ще бъде публично открита на 17 декември, събота.

Събитието се провежда от Община Разград и СКБ ”Вълци-Разград ”, а на празника на спорта са поканени някогашни разградски баскетболисти от разнообразни генерации, представители на други спортни клубове от града и района, всички фенове на спорта в Разград, деца и възрастни.

Тържествената част стартира в 11,00 ч., а 12,00 ч. е началният час на показателен мач на ветерани-баскетболисти от Разград. В 13,00 ч. е първият формален мач в обновената зала. Той ще е сред тимовете на „ Вълци-Разград “ и Шумен за момчета до 14 години – кръг от Елитна група Изток.

Събитията не са единствено на баскетболното игрище, а и във фоайето на спортна зала „ Абритус ”, където ще има занимания за децата. Там ще бъдат новаторски мини роботи, обезпечени от ПФК ”Лудогорец 1945 ”, както и други игри, свързани с баскетбола.

След 11,00 ч. в събота, 17 декември, през целия ден залата е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Припомняме, че още при започване на мандата си актуалното управление на Община Разград разгласи за собствен приоритет довършването на ремонтните действия на спортна зала „ Абритус “ и предприе нужните ограничения по осъществяване на този приоритет. Ремонтът бе почнал през 2013 година, само че спря и към довършването му породи комплициран юридически проблем. През актуалната година управлението на Община Разград съумя да се оправи с този проблем и бе оповестена социална поръчка с предмет „ Текущ ремонт на спортна зала „ Абритус ”. За реализатор бе избрана компания „ САВ-Разград ”ООД, която показа оферта в размер на 333 268,37 лева без Данък добавена стойност и извърши ремонтните действия. Довършителните работи бяха свързани с разнообразни елементи от постройката, измежду незавършените действия бяха: подовото покритие на игралното поле, парапети на трибуните, фаянсовите облицовки на вратите на санитарните пространства, коментаторската кабина, газови котли, регулираща и контролна уредба, радиатори, топловъздушни апарати, спирателни и регулиращи детайли, климатизатори „ сплит “ и колонни и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР