Облигационна емисия в подкрепа на районите в най-тежко икономическо положение

...
Облигационна емисия в подкрепа на районите в най-тежко икономическо положение
Коментари Харесай

Роял бенк ъф Скотлънд ще емитира социални облигации

Облигационна емисия в поддръжка на регионите в най-тежко икономическо състояние на Острова ще пусне английската "Роял бенк ъф Скотлънд ". Тя ще е първият "социален дълг ", продаден от финансова институция от Обединеното кралство. Привлечените средства ще се употребяват за кредитиране на дребни и междинни компании в области с висока безработица, както и за рефинансирането на към този момент отпуснати заеми на сходни сдружения, осведоми банката.

Инвеститорите демонстрират все по-голям интерес към облигации, предопределени за обществено значими и щадящи околната среда планове. Общият размер на този тип дългови бумаги на международните пазари към този момент е надхвърлил 1 трлн. щ. $, по оценка на компанията за събиране на данни от бранша - Bloomberg NEF.

"Зелените облигации " и заемите, отпуснати за природосъобразни енергийни планове, не престават да са с най-голямо тегло на дълговия пазар за виновни вложения. А обществените бумаги, предопределени примерно за налични жилища и инфраструктура, са все по-разрастваща се ниша. Миналата година френската компания за хранителни артикули "Данон " продаде обществени облигации за 300 млн. евро, с цел да поддържа екологичното земеделие и дребния бизнес от хранителния бранш.

Представянето на обществената емисия на "Роял бенк ъф Скотлънд " пред евентуалните вложители и оценката й ще бъде направена през идните няколко дни, заяви Скот Форест - началник на банковото отделение за дългови финансови пазари. Той означи, че до момента нито една британска финансова институция не е продавала облигации с чисто обществено предопределение. Просто тъй като този тип бумаги си пробиват по-трудно път към пазара в сравнение с зелените им сътрудници поради по-сложния метод за следене на метода, по който се харчат средствата от тях, разяснява Форест. "Роял бенк ъф Скотлънд " ще употребява трета страна за засвидетелствуване на валидността на потреблението на привлечения капитал, посочена от Sustainalytics - компания, която прави оценка до каква степен записаните на борсата сдружения дават отговор на критериите за природосъобразно, обществено и корпоративно ръководство.

Лондонската фондова борса пусна през предишния месец нови стандарти за записаните на нея обществени и зелени облигации. Форест съобщи, че те се разискват от гарантите като допустима насочна точка за емисията на "Роял бенк ъф Скотлънд ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР