Областният управител на Враца Стефан Красимиров оспори пред Административен съд

...
Областният управител на Враца Стефан Красимиров оспори пред Административен съд
Коментари Харесай

Областният управител на Враца оспори решения на общинския съвет в Хайредин

Областният шеф на Враца Стефан Красимиров оспори пред Административен съд – Враца Решения № 235 и № 237 на Общинския съвет – Хайредин, признати на съвещание на 25 май, като незаконосъобразни. Решенията са признати в несъгласие със Закона за обществените финанси, с Правилника за организацията и активността на общинския съвет и с Наредбата за изискванията и реда за сформиране на бюджетната прогноза за локалните действия.
С решение № 237 е признат бюджетът на общината за 2022 година, като в капиталовата стратегия, която е част от него, са планувани капиталовложения най-вече в общинския център в Хайредин и отчасти в Михайлово и Манастирище. Не се плануват никакви вложения за селата Ботево, Рогозен и Бързина, което е незаконосъобразно.
Освен това, към решението няма претекстове за осъщественото систематизиране на бюджетните средства за обособените обитаеми места, нито са показани доводи до каква степен това систематизиране подхожда на действителните и неотложни потребности на всяко от селата и на общината като цяло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР