Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе работни срещи

...
Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе работни срещи
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив сезира ЦИК за проблем с плащането

Областният шеф на област Пловдив Ангел Стоев организира работни срещи с управленията на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област във връзка идните избори за народни представители на 2 април 2023 година
„ Целта на диалозите бе да обсъдим подготовката на вота и да създадем ясна съгласуваност. Освен това коментирахме процеса по желание на зали за двете комисии, в които ще се обработват протоколите от СИК в нощта на изборите “, съобщи Ангел Стоев.
Областна администрация-Пловдив предлага преброяването на изборните резултати да се реализира още веднъж в палатите на Международния панаир, като свободни в този интервал са втора и единадесета.
Беше реализирана сделка сред двете комисии – като във втора палата ще бъде настанена 16 РИК, а в единадесета – 17 РИК.
Ръководствата и на двете комисии подчертаха, че поради комбинираното гласоподаване с машини и хартиени бюлетини, за обработката на материалите ще е нужно повече време. Във връзка с това е належащо удължение периода на наем на палатите, по отношение на предходните избори.  Предстои Областна администрация да изиска оферта и да приготви контракт за наем.
Председателят на 16 РИК-Пловдив град Калоян Сухоруков подчертава върху проблем с възнаграждението на техническите сътрудници в нощта на изборите. Тяхното възнаграждение, за разлика от членовете на СИК, не е обновено, макар че в този момент работата ще бъде двойно повече.
„ Ангажирам се незабавно да подготвим писмо до ЦИК и да беседвам с сътрудниците ми регионални шефове, с цел да можем да решим този въпрос. Вероятно пропускът е механически, само че ще сътвори основни проблеми при обезпечаването на хората “, съобщи Ангел Стоев.
Предстои двете комисии да провеждат провеждането на образованията на членовете на СИК. Председателите и двете районни изборни комисии имат опит и в онлайн, и в присъственото образование, само че ще вземат дефинитивно решение на съвещание на РИК в цялостен състав, стана ясно по време на диалозите.
На срещите 16 РИК-Пловдив-град беше показана от ръководителя Калоян Сухоруков, зам.-председателите Мария Шарланджиева и Васил Петров, както и от секретаря Минка Сърнешка.
В срещата със 17 РИК участваха ръководителят Янко Радунчев, зам.-председателят Сузана Николова  и секретарят Ферад Мурад.
Районните комисии започнаха работа на 11 февруари като 17 РИК е позиционирана в  Областна администрация, а 16 РИК в постройката на Общински съвет – Пловдив.
Предстои идната седмица регионалният шеф Ангел Стоев да организира срещи с цялостния състав на двете комисии.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР