Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник

...
Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник
Коментари Харесай

Областния управител на Хасково проведе среща с наблюдатели на ОССЕ

Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместител регионалният шеф на област Хасково Мартин Узунов се срещнаха с представители на ОССЕ СДИПЧ.

Дългосрочните наблюдаващи към Мисията за наблюдаване Еда Матчак и Жулиен Арну дойдоха в Областна администрация-Хасково в късния следобяд през днешния ден.

Г-жа Матчак и господин Арну се интересуваха какъв брой перспективен е район Хасково и по какъв начин се организират изборите на локално равнище. Въпросите, които разискваха, бяха свързани с това каква интензивност се чака на идните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година и по какъв начин ще се избегне въздействието на следения и платен избор.

Областният шеф инж. Минко Ангелов и заместител регионалният шеф Мартин Узунов обясниха, че администрацията прави всичко допустимо да се сътвори отлична организация за провеждането на парламентарните избори, а също по този начин и вотът да се опази транспарантен и почтен.

Голям проблем е корпоративният избор, посочи Ангелов. Той даде образец с кандидат-депутат от априлските избори, който бе държавен първенец по преференции – 13 655. На идващите избори обаче лицето имаше надалеч по-малко гласове, което приказва, че институциите под ръководството на служебното държавно управление са работили сполучливо в предотвратяването на корпоративния избор, добави господин Ангелов. Той отличи работата на служебния кабинет и институциите и акцентира, че на 90 % е стеснен следеният и платен избор.

Дългосрочните наблюдаващи към Мисията за наблюдаване Еда Матчак и Жулиен Арну показаха вяра идните избори да бъдат почтени и транспарантни. Те прибавиха, че в региона ще работят екипи на ОССЕ в деня на изборите, които ще следят изборния развой.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР