Областният кризисен център в помощ на украинските бежанци в Бургас

...
Областният кризисен център в помощ на украинските бежанци в Бургас
Коментари Харесай

Морската гара в Бургас става буферна зона за украинските бежанци



Областният спешен център в помощ на украинските бежанци в Бургас става буферна зона. В нея украинските жители ще изчакват  влаковите композиции за превозването им навътре в страната.

Това стана ясно на днешното съвещание на Областния спешен щаб. Автобусите, с които ще се транспортират украинските жители, ще бъдат обезпечени от общинската компания " Бургасбус " и Министерството на защитата.

Морската гара в Бургас се трансформира в дневна буферна зона, в която украинските бежанци ще изчакват за превозването си навътре в страната. Там те ще получават пакети с храна и вода, сподели зам. регионалния шеф на Бургас Тодор Иванов:

" Идеята е, да се извозват с рейсове от местата, където са настанени сега, да изчакват в този буферен център, до момента в който се натоварят на влакове към крайната дестинация ".

Кога ще стартира извозването на украинските бежанци към момента няма информация сподели Тодор Иванов:

" Освен постоянните влакове, които ще извозват украинци навътре в страната, ще бъдат пускани до две изключителни композиции дневно. Колегите от БДЖ споделиха, че една влакова комбинация може да поеме до къч 800 индивида, само че прецизен, съответен график до мен не е стигал ".

Тази вечер се чака в Бургас да дойдат представители на Националния спешен щаб, които дават отговор за организацията по преместването на украинските жители, а Областната администрация в Бургас единствено подкрепя този развой, сподели още Тодор Иванов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР