Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на

...
Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на
Коментари Харесай

Областният на София: Губернаторите да управляват ремонтите по пътищата

Областните шефове да поемат ръководството на ремонтите и поддръжката на републиканската пътна мрежа, както и да носят отговорност за зародили произшествия по тях.

Това предлага регионалният шеф на София Илиан Тодоров от Атака по бТВ.

Промяната ще бъде разисквана на съдружен съвет в идващите дни, посочи Тодоров. Според регионалния шеф на София е неприемливо при изискване, че на територията на Софийска област се намират 10% от републиканската пътна мрежа, Агенция „ Пътна инфраструктура ” (АПИ) да заделя 1% от бюджета си. С измененията ще желаяме и да имаме действителни лостове, тъй като сега нямаме никакви права, посочи той.

„ При злополука би трябвало да се обадя на кмета на обитаемото място, с цел да го помоля да повика кран. А това може да се прави от регионалните шефове и те да поемат безусловно цялата отговорност. В Чехия, Холандия, Полша и Словакия губернаторите се занимават с ремонтите и поддръжката на пътищата, тъй че ние няма да сме новатори, а ще вземем една работеща концепция “, акцентира Тодоров.

Той сподели още, че преди 10 месеца е изпратил писмо, в което е дал цялостен лист на пътищата, които са в сериозно положение и основават причина за произшествия, само че до през днешния ден нямал отговор. Отбеляза, че също по този начин по закон би трябвало да получава на всеки три месеца доклад за свършената работа от регионалното пътно ръководство, а досега от общо четири е получил единствено един доклад.

Областният шеф изиска губернаторите да ръководят и бюджета на регионалното пътно ръководство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР