Областна администрация Варна завършва първа фаза на проект Smooth portsОбластна

...
Областна администрация Варна завършва първа фаза на проект Smooth portsОбластна
Коментари Харесай

Варна завършва първа фаза на проект Smooth ports

Областна администрация Варна приключва първа фаза на план Smooth ports
Областна администрация – Варна, работи от началото на август 2019 година по план „ Намаляване на излъчванията на CO2 в пристанищата “ (Smooth ports), финансиран по стратегия Interreg Europe 2014 – 2020 на Европейския съюз. В края наянуари 2022 година администрацията ще завършипърва фаза на плана като завършването на първият стадий се показва в правенето на План за деяние. В него са приложени поуките от съдействието сред сътрудниците в плана от Хамбург (Германия), Мрежа на пристанищните управляващи на Северно Тиренско море(Италия), Пристанището на Нант Сен – Назер (Франция),община Монфалконе(Италия). Всеки от сътрудниците е изготвил План за деяние по плана, като е на финалната права в процеса на неговото утвърждение, което би трябвало да се случи до края на януари идната година.

През миналата година Областна администрация Варна положимного старания, с цел да се завърши направеният сега План за деяние. Екипа по ръководство на плана организира голям брой срещи със заинтригуваните страни, специалисти в региона на пристанищните действия, спедитори и консуматори на терминалите на Пристанище Варна. В резултат на тях се дефинира характера на дейностите, които следва да се реализират, тяхната времева рамка, ангажираните участници, разноските и източниците на финансиране.

Втората фаза на плана е с дълготрайност 1 годинаи стартира от февруари 2022 година. През този интервал стартира реализацията на Плана за деяние, като за реализирането му се активизират съответните заинтригувани страни. Областна администрация Варна има задача да следи реализирането на Плана за деяние като се свързва със заинтригуваните страни и бенефициентите на другите дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР