Областен форум за подкрепа на децата със специални образователни потребности

...
Областен форум за подкрепа на децата със специални образователни потребности
Коментари Харесай

Във Враца обсъдиха как децата със специални потребности да намират по-лесно работа

Областен конгрес за поддръжка на децата със специфични просветителни потребности се организира във Враца. Дискусията се провежда от Регионалното ръководство на образованието във Враца и Центъра за поддръжка за личностно развиване „ Център за работа с деца “. Срещата на педагози и представители на обществените институции бе открита от началника на просветителната конструкция във Враца Галина Евденова. „ Значимостта на кариерното консултиране е значима причина за развиването на младежите. Чрез взаимната работа сред всички институции ще успеем да начертаем най-хубавото бъдеще за учениците със специфични просветителни потребности “ – сподели в приветствието си Г. Евденова.
Всяко дете има своя гений , специфика и заложба. Важното е институциите да поддържаме и да оказваме помощ на тези деца, с цел да намерят своето място в обществото “. С тези думи се обърна към участниците зам.-кметът на община Враца Петя Долапчиева.
Поздрав към участниците бе национална ария, изпълнена от ученичката от Роман Милена Петрова, която е със специфични просветителни потребности.
На форума беше прегледана тематиката за „ Успехите и провокациите пред кариерното насочване на учениците със специфични просветителни потребности “. Това включва работата на експертите с опциите за кариерно насочване, показани от специалисти и педагози от Центъра за кариерно насочване при ЦПЛР, от Начално учебно заведение „ Иван Вазов “, и от учебните заведения „ Н. Й. Вапцаров”, село Селановци и „ Христо Ботев “, село Баница.
В хода на работната среща бяха споделени положителни практики и благоприятни условия за кариерно насочване на възпитаници със специфични просветителни потребности.
В разискването се включиха с презентации представители на СУ „ Васил Левски”, град Роман, ПГ„ Димитраки Хаджитошин”, ЦСОП „ Д-р Петър Берон”, ПГТР, както и филиал „ Проф. доктор Иван Митев “ към Медицински университет-София, чийто представител – доцент Ивета Михайлова сподели опциите за специалността „ Трудотерапия “, като нова тактика за професионално развиване на лица със специфични просветителни потребности.
Гости на просветителния конгрес бяха още Маргарита Ангелова, шеф на „ Бюро по труда “ - Враца, Йордан Йосифов от Асоциация „ Родител “, представители на Търговско-промишлената палата, на неправителствени организации, преподаватели, студенти и възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР