Облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В часовете

...
Облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В часовете
Коментари Харесай

Следобедът носи дъжд с гръмотевици

Облачността ще е забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. В часовете след обяд и до среднощ на доста места, а през втората половина от нощта и преди обяд единствено в обособени региони ще има краткотрайни превалявания. В следобедните часове ще има и гръмотевична активност. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Ще остане хладно за края на май, с оптимални температури сред 15° и 20°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, с краткотрайни разкъсвания преди обяд. След обяд и до среднощ на доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 18°-19°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се задържи забележителна, а по билата ще е и мъгливо. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, а над 1700 метра – от сняг. Ще духа мощен север-северозападен вятър. Хладно време с оптималната температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 0°.

През последните три дни на май въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще бъде забележителна, най-вече купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони след обяд интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще остане хладно за края на май, с оптимални температури в петък най-вече сред 16° и 21°, през почивните дни - с 1-2 градуса по-високи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР