Облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава днес и

...
Облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава днес и
Коментари Харесай

Синоптиците ни учудиха! Извадиха прогноза за дъжд и сняг

Облачността от север-североизток ще продължи да се усилва през днешния ден и след обяд над по-голямата част от страна ще бъде забележителна. Ще остане съвсем без превалявания. В утринните часове на обособени места в равнинната част от страната видимостта ще бъде понижена. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и по-късно след обяд в доста региони ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 9°.

Над планините облачността също ще се усили, най-късно над Рило-Родопската област, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 3°.
-->
Над Черноморието още преди обяд облачността от север бързо ще се усили и ще бъде най-вече облачно. Само на обособени места по северното крайбрежие е допустимо да преръми. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, който по-късно денем ще отслабне и стихне. Максималните температури ще бъдат 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък преди обяд тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, към и след обяд видимостта ще се усъвършенства, а облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад и с него дневните температури още веднъж ще се покачат с 3-4 градуса, оптималните ще са сред 11° и 16°. През идващите дни ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще се ориентира от северозапад и в петък ще се усили до сдържан, а в събота ще отслабне, по-късно денем и ще стихне. Температурите ще се намаляват, в събота минималните ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 6° и 11°. В неделя сутринта ще е съвсем безшумно и на доста места в Дунавската низина и Източна България ще е най-вече облачно и мъгливо. По-късно денем със слаб североизточен вятър ще прониква леден въздух. Ще стартира нарастване и на високата и междинна облачност. В началото на новата седмица ще бъде най-вече облачно. В понеделник тук-там в Западна България, а във вторник и в останалата част от страната ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800-2000 м - от сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР