Облачността над много райони от Западна и Централна България ще

...
Облачността над много райони от Западна и Централна България ще
Коментари Харесай

Синоптиците с нова изненада. Кога ще ни удари следващият сняг?

Облачността над доста региони от Западна и Централна България ще понижава, краткотрайно и до най-вече слънчево. В източните региони ще остане със забележителна облачност, само че съвсем без превалявания. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, в Източна България - краткотрайно мощен от север. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са сред минус 2° и 3°, в София - към минус 2°.

Над планините облачността ще бъде раздрана, най-вече забележителна. До сутринта на обособени места ще превали слаб сняг. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще има по-съществени понижения на облачността, краткотрайно и до слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 8°, на 2000 метра - към минус 15°.
-->
По Черноморието ще бъде прохладно с сдържан и мощен северен вятър. Ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 0°-3°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В сряда от североизток облачността ще се усили и тук-там в Североизточна и Централна Северна България ще превали слаб сняг. В Източна България ще остане прохладно, с сдържан до мощен вятър от север-североизток. Температурите ще останат съвсем без смяна. В четвъртък от запад на изток облачността ще намалее, до вечерта над по-голямата част от страната до изясняване. В Източна България вятърът ще отслабне до сдържан. В петък и събота ще доминира слънчево време. Вятърът ще се смени със северозападен. Сутрин ще е студено, с минимални температури на обособени места до минус 10° - минус 12°, дневните ще се покачват и през втория ден ще са най-вече сред 1° и 6°. В неделя и понеделник облачността ще се усили, покачва се и вероятността за превалявания. През първия ден вятърът от северозапад ще се усили, през втория - в Западна България ще отслабне, в Източна ще се ориентира от север-североизток. Дневните температури краткотрайно ще се намалят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР