Облачните технологии се превърнаха в пазар за десетки милиарди долари

...
Облачните технологии се превърнаха в пазар за десетки милиарди долари
Коментари Харесай

Как да станa cloud специалист

Облачните технологии се трансфораха в пазар за десетки милиарди долари и не престават да порастват. Те са в основата на от ден на ден компании, платформи и бизнеси. Освен това имат огромен капацитет за развиване както от позиция на технология, по този начин и на кариерата. Според Synergy Research пазарът на cloud технологии е достигнал $180 млрд . и се е нараснал с 24% на годишна база.

Това прави cloud технологиите атрактивен избор за от ден на ден ИТ експерти. Все повече компании разчитат на cloud технологиите за своя бизнес. Около 90% от фирмите във Fortune 500 да вземем за пример към този момент употребяват услугите на Microsoft Azure. Всичко това основава непрекъснат апетит за квалифицирани фрагменти , като единствено в уеб страницата за разгласи Glassdoor има близо 50 000 отворени позиции за cloud експерти.



Това е изключително очевидно за бързоразвиващи се платформи като Microsoft Azure, която за първото тримесечие на тази година е нараснала пазарния си дял с още 3% на годишна база. Тази cloud платформа бележи все по-голям растеж както на приходите, по този начин и на пазарния си дял. Лидер остава Amazon Web Services с 33% пазарен дял, който обаче леко се намалява, демонстрират данни на Synergy Research. Дялът на Azure е 13%, а на трето място са cloud услугите на Гугъл с 6% дял.

Изучаването на сходна огромна платформа може да наподобява много комплицирано и времеемко. За Microsoft Azure да вземем за пример има много дълъг лист с изпити за узаконяване. За всеки изпит би трябвало да се е изкарал подобаващ курс, като всичко това се трансформира и обновява постоянно с развиването на самата платформа. Същевременно, бизнесът се нуждае от експерти незабавно .



Да станеш cloud експерт към този момент не е чак толкоз мъчно или скъпо. Изисква се прочут опит и знания в света на програмирането и уеб, което е напълно разумно. Нужно е най-много предпочитание и малко време. При това от ден на ден компании търсят елементарен и наличен метод да обезпечават качествени образования на чиновниците си.

За всички тях може да помогне откритата неотдавна онлайн академия за облачни технологии Microsoft Certification Lab, която е дело на Microsoft в партньорство с българската компания Coursedot. Академията към този момент е отворена за записване, като за стеснен интервал от време всички курсове в нея са изцяло безвъзмездни .

Тя предлага над 100 образования, които покриват най-различни сфери на технологиите. От базови знания по програмиране, през образования за Office 365 до нови и авангардни технологии като изкуствен интелект, машинно образование и други Разбира се, има и много образования за облачните технологии и най-различните благоприятни условия на Microsoft Azure.

Обученията са налични напълно онлайн и всеки искащ може да се запише за тях . Те са в елементарен и комфортен формат, като за доста от модулите има и видео. Могат да се употребяват от на практика всевъзможни устройства и когато и да е. Така образованието може да премине с темпото и съгласно времето на всеки записал се.

Академията е отворена както за самостоятелни искащи, по този начин и за цели ИТ екипи. Предлага се и присъствена форма на образование в Microsoft Innovation Center в Sofia Tech Park. Първата група към този момент е запълнена, като при задоволително интерес ще се провеждат още групи на всеки два до три месеца.

Междувременно онлайн образованията са налични когато и да е и за безграничен брой хора. В края на курсовете има и онлайн изпити. Те са по избор, като сполучливото им довеждане докрай се награждава със документ . Обученията ще са изцяло безвъзмездни за стеснен интервал от време. Изпитите за узаконяване са по избор, като ще костват не повече от 90 евро според от курса. Сертификатите удостоверяват, че даденият човек е приключил сполучливо съответния курс и има нужните знания, с цел да работи качествено.

Основната цел на Microsoft Certification Lab е да форсира основаването на български cloud експерти на международно равнище . Академията има упоритостта последователно да предлага образования и в други градове в страната. Така тя цели да бъде един от най-лесните и бързи способи човек да стане cloud експерт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР