Облачен се очертава уикендът. Ще има и малко дъждове, но

...
Облачен се очертава уикендът. Ще има и малко дъждове, но
Коментари Харесай

Облачен уикенд, после гръмотевици

Облачен се обрисува уикендът. Ще има и малко дъждове, само че като цяло времето ще е относително топло – към 15-16 градуса.

Днес облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна. В северозападните региони ще превали слаб дъжд. След обяд тук-там и в планинските региони ще превали, а от северозапад облачността ще понижава. Ще духа слаб запад-югозападен вятър, след обяд за малко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 11 и 16 градуса, заяви Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7, на 2000 метра - към 0 градуса.

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за превалявания е дребна. Ще духа слаб югозападен вятър и температурите ще се покачат още малко: минималните ще са сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните - сред 13 и 18. Още през нощта против понеделник облачността ще се усили и вплътни и през идващите дни ще доминира облачно време. В понеделник от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта ще обзет по-голямата част от страната. Има нараснала възможност за обилни количества в Западна България. В южните региони са вероятни и гръмотевици. С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Към вечерта във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР