Облачен, но топъл за януари ще е уикендът. Температурите ще

...
Облачен, но топъл за януари ще е уикендът. Температурите ще
Коментари Харесай

Облачен, но топъл уикенд

Облачен, само че топъл за януари ще е уикендът. Температурите ще стигнат до 16°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес ще духа сдържан, в източната половина от страната краткотрайно мощен югозападен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1° и 4°, по-високи в крайните югоизточни региони, а оптималните – сред 9° и 14°, в Източна България – до 16°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Привечер и през нощта против неделя в Югозападна България ще превали дъжд, над към 1300 метра - сняг.

Над Черноморието облачността ще е раздрана. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. Над масивите от Югозападна България ще вали дъжд, над 1300 метра – сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

В неделя ще се задържи топло за втората половина от януари. Преди обяд тук-там в Източна България ще има слаби превалявания от дъжд. От запад на изток облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее, по здрач още веднъж ще се усили. Вятърът за малко ще стане от запад-югозапад, след това още веднъж ще се ориентира от юг и ще се усили. През нощта против понеделник превалявания от дъжд ще има в Югозападна България, а в понеделник - на обособени места и в останалата част от страната. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Температурите бързо ще се намалят. Във вторник от запад ще стартират превалявания, които още преди обяд ще обзет цялата страна. С продължаващото захлаждане в множеството региони дъждът бързо ще премине в сняг, ще се образува и снежна завивка. Ще е прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. В Югоизточна България и по Черноморието, където към момента ще духа югозападен вятър и ще е относително топло, през по-голямата част от деня ще вали дъжд.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР