Обикновено „вечните” туристи се впечатляват от забележителностите, които посещават в

...
Обикновено „вечните” туристи се впечатляват от забележителностите, които посещават в
Коментари Харесай

Вила на нестандартно място

Обикновено „ вечните” туристи се впечатляват от забележителностите, които посещават в разнообразни точки на света. Малко са тези, които би им направило усещане хотелът, където са отседнали. Това обаче не важи за тези, които са посетили вила „ Валс”, ситуирана в сърцето на швейцарските Алпи. Тя е ексцентрично подземно място, в което туристите могат да пренощуват. Отвън парцелът прилича метеоритен кратер. Според архитектите на плана точно сходен план дава опция да се сътвори една модерна и съвременна постройка без да се наруши природата.



Да се влезе в хотела е допустимо освен през парадния вход, само че и по под земята бетонен тунел. На просторния каменен двор е обособена прелестна тераса за отдих с естествени източници, холандска вана (дървена гореща вана), грил и склад за дърва. Но основната забележителност на ексцентричния парцел е приказната гледка към алпийските планини, която се разкрива през необятно елипсовидно отверстие, ситуирано на ската на хълма.

Вилата, която е с разгъната застроена повърхност от 160 кв.м., се състои от два етажа. На първия са ситуирани кухнята, дневната, библиотека и една спалня. На второто равнище има още четири спални всяка с баня. Там има и кревати цялостни със сено, на които могат да отдъхнат всички искащи.



Интериорът на къщата е решен в актуален холандски жанр. Мебелите, предметите, светлините – всичко е измислено до най-малкия подробност. А бетонните стени, каменните стълби и дъбовите порти още повече свързват актуалната вила с природата в близост. Друга специфичност на къщата е топлият воден под. Подобно ексцентрично решение архитектът Кристиан Мюлер е измислил за спестовност на електричество.

Независимо от обстоятелството, че по-голямата част от постройката се намира подземен, всички стаи разполагат с положително естествено осветяване. Подобен резултат е вероятен с помощта на отворените вдлъбнатини във фасадата и съществуването на огромни прозорци. Друго преимущество на ексцентричната форма на вилата е, че точно тя пази постройката от вятър.

Днес вила „ Валс” действа като хотел. Цената на една нощувка е 2000 EUR.











Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР