Обикновено, третото финансово тримесечие, точно преди анонса на новите iPhone,

...
Обикновено, третото финансово тримесечие, точно преди анонса на новите iPhone,
Коментари Харесай

Цената на Apple плътно се доближи до $1 трилион

Обикновено, третото финансово тримесечие, тъкмо преди анонса на новите iPhone, е най-слабият за Apple. Но този път компанията на Тим Кук опроверга подозренията на скептиците.
Авторитетният The Wall Street Journal заяви, че изтеклото тримесечие е „най-доброто от слабите“ за Apple. Корпорацията съумява да продаде още повече iPhone в един кондензиран пазар, който към този момент стартира да понижава.



За изтеклия тримесечен интервал корпорацията е осъществила приход от $53,3 милиарда, което е с $1 милиард повече от прогнозите на финансовите специалисти. Това е със 17% повече от същия интервал на предходната година. Но е и по-малко от предходното тримесечие, когато приходът бе $61,1 милиарда. Корпорацията също удостовери, че това е нейното най-хубаво трето тримесечие в историята.

Печалбите на Apple са нарастнали на всички съществени пазари. Най-голям е растежът в Съединени американски щати (+20%), а минимален в Япония (+7%). Продажбите отвън Съединени американски щати са обезпечили 60% от прихода.



Чистата облага е повишена от $8,7 милиарда на $11,5 милиарда. Това автоматизирано се отразява на акциите на Apple, цената на които от $1,67 на акция набъбна до $2,34.

По-интересното е, че продажбите на iPhone не престават да обезпечават главната облага на Apple. Корпорацията от Купертино умее да продава. Реализирани са 41,3 милиона iPhone или единствено с 1% повече. Но приходът от тези продажби е повишен с 20%, а междинната цена на един айфон към този момент е $728, а не $693, както предвидиха аналитиците.

В прогнозната част на финансовия доклад Apple е заложила приход от $60 до $62 милиарда, при облага 38-38,5%.

Apple разгласява своя финансов доклад след затварянето на главните тържища. В момента пазарната капитализация на корпорацията е $935 милиарда . Очаква се акциите на Apple да продължат да порастват в днешната сесия. Ако нарастнат с още 7%, точно Apple ще стане първата софтуерна компания с пазарна цена от 1 трилион американски $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР