Обикновено свързваме настъпването на есента с онези топли и приглушени

...
Обикновено свързваме настъпването на есента с онези топли и приглушени
Коментари Харесай

Картина на Климт „оживява“ в невероятна колекция от бижута

Обикновено свързваме настъпването на есента с тези топли и приглушени цветове, в които имаме потребност да се приютим след края на лятото. В същото време ни се желае да запазим загатна от него малко по-дълго, малко по-ярко. На помощ в тези моменти постоянно идват облеклата и аксесоарите, покрити с наситени цветове, които с лекост внасят повече въодушевление в меланхоличните есенни дни.

Точно по тази причина приветстваме с необятна момичешка усмивка новата сбирка от бижута на. Тя носи сантименталното име Dreams и големия заряд на Густав Климт. Марката нееднократно се е вдъхновявала от творчеството на великия художник, а в този момент вдъхновението идва от картината The Virgin, основана през 1913 година, която сега е изложена в Националната изложба в Прага. С големите си впечатляващи размери от 190х200 см, творбата е значима част от работата на Климт и изобразява взаимоотношението сред младостта, хубостта и силата на женската сила. Картината се откроява с невероятните си ярки цветове и форми.



Точно такива са и бижутата на FREYWILLE, които ювелирните майстори основават. Те са уловили основни детайли от това произведение на изкуството и заимстват от него най-наситените цветове като лилаво, алено, синьо, зелено и жълто. Основният подробност на всяко настрана украшение е спиралата, която също е част от картината, като по този метод сбирката отдава своята респект към самия Климт.

FREYWILLE е учредена преди 60 години в сърцето на Виена, а бижутата на марката са извънредно разпознаваеми и извънредно красиви. Само по себе си всяко колие, гривна или обеци е като произведение на изкуството. И причината съвсем не е единствено тъй като огромна част от сбирките са въодушевени от художници като Климт, Ван Гог и Гоген.

В сърцето на всяко украшение от FREYWILLE е емайлът, който се обработва по специфичен метод, с цел да се получат тези невероятни интензивни цветове и оня искра, на който ние, Момичетата, в никакъв случай не можем да устоим. Всичко се създава на ръка от майстори-бижутери, които пазят тайната на занаята си, само че също като буйни и опитни художници трансформират творбите си в дребни неповторими съкровища, които са неподвластни на времето и трендовете.



С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР