Обикновено сме свикнали да я ползваме в кухнята – за

...
Обикновено сме свикнали да я ползваме в кухнята – за
Коментари Харесай

Обикновена мая за подхранване на разсада

Обикновено сме привикнали да я употребяваме в кухнята – за приготвянето на домакински самун, питка и други произведения. Маята обаче има и друго приложение – тя може да ви бъде скъп асистент в градината в грижата за вашите разсади. Маята е чудесна съставна част за поддържане на почвата на растенията, с което ще увеличите шанса за богата годишна продукция на плодовете или зеленчуците, които сте засели.
Ето по какъв начин може да я употребявате за тази цел:
Маята служи за ускорение растежа на растенията и обогатяване на почвата с скъпи за нея детайли. Тя съдържа хранителни субстанции, от които разсадите имат потребност, с цел да порастват и да дадат плод. Особено ефикасно е подхранването на ягодите с тази съставна част. Има разнообразни способи, по които може да обогатите почвата с квас.
Един от тях е да разтворите 1 кг квас в 5 л затоплена вода. Може да употребявате и остарял самун за задачата. Оставете сместа за час – значимо е откакто времето отмине, да употребявате разтвора незабавно, тъй че съобразете това, щом го приготвяте. Полученият разтвор би трябвало да разредите с вода в съответствие 1:10 л. Тази примес може да приготвите и със суха квас. За задачата използвайте 10 г суха квас, 2 с.л. захар и 10 л топла вода. След час разредете с вода в съответствие 1:5.

Според типа квас и разтвор, който сте приготвили, полейте насажденията под корен, с цел да стимулирате растежа и плододаването.
Цъфтящите плодове и зеленчуци се радват и на различен тип поддържане. За него ще са ви нужни 100 г жива квас и 50 г захар, които да разтворите в 3 л затоплена вода. Оставете разтвора да преседи за седмица. След седем дни го разредете с вода в съответствие 1:20 и полейте разсадите. Всеки един разсад се нуждае от литър вода, тъй че съобразете това при приготвянето на разтвора. 
 Ако ползвате МАЯ, зеленчуците ще порастват като обезумели Ако ползвате МАЯ, зеленчуците ще порастват като обезумели
Всеки един градинар се пита къде бърка и какво още може да направи, тъй че зеленчуците на двора да дават по-голяма годишна продукция. Истината е...
Подхранването с квас е извънредно дейно в градината, а ягодите напряко го обожават. Освен за ускорение на растежа и поощряване на плододаването, маята ги защищава и от сиво изгниване, което е постоянно срещана болест по растенията.

Пригответе си разтвор от 100 г квас и 10 л вода и полейте с него насажденията с ягоди. Може би обърнахте внимание, че при разтворите се употребява затоплена вода. Това е по този начин, тъй като детайлите в маята се задействат в топло време и при топли условия.
Ето за какво е най-добре да вършиме този тип поддържане през пролетно-летния сезон. Що се отнася до ягодите, няма да имате проблем, тъй като техният сезон е тъкмо този.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР