Обикновено когато си представим пиян мъж, си представяме и количеството

...
Обикновено когато си представим пиян мъж, си представяме и количеството
Коментари Харесай

Арестуваха пиян мъж, който не е пил нито капка алкохол

Обикновено когато си представим пийнал мъж, си представяме и количеството алкохол, което той е погълнал преди този момент. Днес обаче ще ви разкажем една история за един мъж, който е бил пийнал, без да е изпил даже капка алкохол.

В Съединени американски щати спрели 46-годишен водач и поради подозрение, че е пийнал, поискали да го тестват с дрегер. Човекът отказал с мотив, че не е близвал и бил задържан. В болничното заведение му създали кръвен тест, който посочил 2 промила алкохол, пишат от actualno.com. Шофьорът обаче настойчиво отричал да пил. Естествено, нито личният състав на болничното заведение, нито полицията му повярвали, въпреки той да обяснявал, че в продължение на шест дълги години изпитва тайнствени пристъпи на пиене, без да изпие капка алкохол, оповестява отчет в здравното списание BMJ Open Gastroenterology.

На помощ му се притекла неговата вуйна. Тя чула за сходен сполучливо лекуван случай в Охайо. Купила дрегер, с цел да запише равнищата на алхохола в дишането му и го убедила да посети Охайо, с цел да се подложи на лекуване. В последна сметка той бил диагностициран с рядко положение, което цялостни червата му с алкохол. Това е така наречен auto-brewery syndrome (ABS) – положение, което кара бактериите в червата да трансформират въглехидратите в опияняващ алкохол, сочи отчет, оповестен в списанието. На процедура мъжът се напивал без да използва алкохол, червата му сами го варят, откакто той се храни с въглехидрати. Състоянието се демонстрира, когато хората употребяват сладки храни или питиета, съдържащи слаби въглехидрати, и ги слагат в пиянско замайване, като че ли са блъснали прекалено много бири, написаха лекарите в отчета. „ Мъжът не е в положение да действа, и то основно след хранене “, изясни пред ТВ-предаването „ Днес “ доктор Фахад Малик, съавтор на отчета.

„ Симптомите на мъжа се демонстрират, откакто той е приел антибиотик Цефалексин 250 мг (три пъти перорално дневно в продължение на три седмици) през 2011 година след комплицирано травматично пострадване на палеца, се споделя в отчета. Лекарството евентуално е нарушило чревния микробиом или общността от микроорганизми като бактерии и гъби, живеещи там. Никой не му е вярвал, когато мъжът е казвал, че не пие “, споделя доктор Малик. Една седмица след приключването на неговата антибиотична терапия, се получили личностни промени с епизоди на меланхолия, „ мозъчна мъгла “ и нападателно държание. Негови близки казвали, че това е нехарактерно за него.

За първи път бил прегледан през 2014 година от своя доктор по първична здравна помощ, преди да бъде ориентиран към психиатър, който го лекува с Лоразепам и Флуоксетин. „ При ареста му концентрацията на алкохол в неговата кръв била двойно по-висока от законната граница, само че той упорствал, че не е пил. Персоналът на болничното заведение и полицията не му повярвали “, се отбелязва в отчета. След ареста му лелята на мъжа попаднала на отчет за случая, описващ пациент в Охайо, който се лекувал за сходно положение.

Тя и мъжът й отишли в клиниката в Охайо, където лекарите изследвали изпражненията на мъжа за алкохолни микроби. Те разкрили следи от Saccharomyces boulardii и Saccharomyces cerevisiae, известни другояче като пивни дрожди в пробите на изпражненията. Тогава предположили, че мъжът има синдром на автоматизираното варене, само че го помолили да похапне малко въглехидрати, с цел да се уверят. Осем часа по-късно концентрацията на алкохол в кръвта на мъжа достигнала повече от 0,5 промила (близо до законната граница за алкохол при шофиране), потвърждавайки необикновената диагноза.

Въпреки че бил подложен на противогъбично лекуване и е подложен на диета без въглехидрати, при мъжа към момента се проявявали признаците. За да слагат под надзор спонтанното му пиене го лекували интернисти, психиатри, невролози и гастроентеролози. През това време едно скандално мощно опияняване слага мъжа в риск от рисково пострадване на главата и евентуално съдбовна централизация на алкохол в кръвта. „ И тук медицинският личен състав отхвърли да повярва, че не е пил алкохол, макар неговото непрекъснато отказване “, се споделя в отчета. Тогава мъжът потърсил помощ в Медицинския център на Университета „ Ричмънд “ в Стейтън Айлънд, Ню Йорк, където лекарите го лекували с антибиотици и го следили от близко в продължение на към два месеца.

Терапията сполучливо освобождавала червата на пациента от алкохолните микроби, макар че в един миг по време на лекуването индивидът скрито от лекарите ял пица и пил сода, което довело до повторна демонстрация на синдрома. След това на пациента са предписани пробиотици за поощряване растежа на потребни бактерии в червата. Бавно той съумял да включи въглехидратите назад в диетата си. Година и половина по-късно мъжът може да се любува на парче пица, без да се опасява от замайване или евентуално породено от алкохол увреждане на черния дроб. В здравното издание написа, че преди пострадването на палеца той бил „ лек обществен пияница “, само че по-късно изцяло се въздържал от алкохол. Неговата строителна компания взела участие във възобновяване на развалени от урагани къщи, доста от които мухлясали.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР