Обикновено, когато има отвличане, извършителите по някакъв начин се свързват

...
Обикновено, когато има отвличане, извършителите по някакъв начин се свързват
Коментари Харесай

Криминален психолог: Сашко не е бил отвлечен

„ Обикновено, когато има похищение, причинителите по някакъв метод се свързват с околните на отвлечения и декларират своите претенции. В този случай, доколкото аз съм осведомена, изобщо не се е случвало сходно нещо. Така че най-вероятно тук, и мога да кажа, че не се касае за случай на похищение. “ Това престъпният психолог Велина Владимирова разяснява за Euronews Bulgaria версията за допустимо похищение на 12-годишния Александър от Перник.

Тя изясни също по този начин за какво съмненията бяха ориентирани и към бащата.

 
Наскоро излезе статистика, че всяко второ българско дете е жертва на принуждение. Обикновено насилниците са околните на децата – обкръжението им, тяхното семейство, и най-близкия им кръг. Нормално, в една такава обстановка първото нещо, което се прави, е да се обърне погледа върху фамилията, да може, при положение бащата, да бъде изчистен. Слава Богу, това стана и чрез полиграфа, макар че когато самият татко е изгубил детето, той е взел участие в това нещо и виновността за това, че го е позволил, е много значима, най-вероятно в тази ситуация.
Владимирова счита, че казусът е казус за България.

„ Аз в действителност не съм експерт, само че това, което експертите споделиха, е че най-вероятно и спецификите в държанието на детето са съдействали за неговото оцеляване “, сподели престъпният психолог в отговор на въпроса дали аутизмът на Сашко го е избавил.

„ Това което разясниха и доброволците, беше, че са оставяли кроасани и други закуски, които след това са намирали единствено опаковки от тях. Така че е допустимо Сашко да се е хранил “, уточни още тя.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР