Обикновено хапваме солети в стремежа си да залъжем глада. Смятаме

...
Обикновено хапваме солети в стремежа си да залъжем глада. Смятаме
Коментари Харесай

Заменете купешките солети с тези здравословни гризини

Обикновено хапваме солети в устрема си да залъжем глада. Смятаме ги за безвредни без значение от количеството, което консумираме. Това, за жалост, не е по този начин. На първо място, солетите спадат към групата на храните с богато наличие на по този начин наречените празни калории. С други думи казано – пълнеем от тях, без да доставяме организма си със здравословни субстанции.

Също по този начин купешките солети са нездравословни заради извънредно високото си наличие на готварска сол. Вече знаем, че тя води до високо кръвно налягане и още редица здравословни проблеми. Още по-опасен е фактът, че в солетите има наличие на захари, които водят до пристрастяване към тях и неустоимо предпочитание за потреблението им.

Не е загадка, че пакетираните храни от този вид съдържат и редица други нездравословни за организма субстанции: консерванти, подобрители на усета, оцветители. Честата им консумация може да увеличи холестерола до доста рискови за здравето равнища, предизвестяват още експертите. Причина е в несъразмерното съществуване на трансмазнини в този тип храни.

На фона на всички тези негативи ви предлагаме две бързи, лесни и в това време извънредно здравословни предписания, които са опция на купешките солети, които може да видите горе в галерията. Нека съществуването на свинска мехлем в първата не ви стряска - количеството е малко, а и този тип лой носи на организма доста по-малко вреди, в сравнение с маргаринът.

Втората рецепта е за лимецови гризини, които могат да се включат във вегански или вегетариански хранителен режим, и в които безусловно ще се влюбите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР