Обичате ли любовни песни, момичета? Аз лично бих казала –

...
Обичате ли любовни песни, момичета? Аз лично бих казала –
Коментари Харесай

Любовна песен

Обичате ли любовни песни, девойки? Аз персонално бих споделила – Зависи! От настроението ми, от дадения миг, от степента ми на накърнимост или пристрастеност и от самата ария, несъмнено. Но всеки от нас е имал интервали, в които тези песни са му въздействали изключително мощно, тъй като са резонирали надълбоко в нас и са придобивали необикновен смисъл, който ни кара да ги слушаме още веднъж и още веднъж като омагьосани.

Тъжно е, само че в действителност е истина, че единствено лудите могат да обичат същински.Джоан (Силвия Лулчева) и Хари (Светослав Добрев) са типично средностатистическо американско семейство – на междинна възраст, с добре организиран живот, бездетни. Тя се оплаква от проблемите в офиса, той я успокоява или възразява с от дълго време отработена рутина. Най-близкият им човек е братът на Джоан – Бийн (Николай Луканов), отегчителен и леко лудичък, за който Джоан се грижи с невротична безрезервност. И когато Бийн ненадейно се влюбва в бездомната крадла Моли (Елена Бърдарска), тази обич трансформира живота на цялото семейство.

Тъжно е, само че в действителност е истина, че единствено лудите могат да обичат същински. Или – какво пък – просто би трябвало да си позволим да обичаме бясно. Бийн ненадейно проглежда в света, в който е вървял като в тъмен тунел, и стартира със заразителна пристрастеност да възпява своята обичана, секса, скъпите мигове уединено, усетът на храната, докосването на дъжда, насладата да се чувстваш гол и жив и… любовните песни! Джоан, изначало ужасена, че губи надзор върху обичания си брат, последователно стартира да вижда света през неговите очи и тази луда обич се придвижва и в личното й семейство, възраждайки връзката й с Хари.

Всичко това е разказано динамично и занимателно, отлично изиграно от актьорите на Младежкия спектакъл. Може би на моменти комедията леко минава във фарс, а някои от обстановките са много пресилени, само че това е целесъобразно за първия режисьорски опит в България на американеца Андрю Волкофф, който е пренесъл на сцената хиперболизираната комедийна веселба, добре позната ни от американското кино. Това обаче не пречи да си тръгнем инфектирани от любовната полуда на сцената и с влизането вкъщи да си пуснем обичаната любовна ария. В моя случай – The Starting Line на Keane…
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР