Обичате ли кокос? Какво ще кажете за тази невероятна домашна

...
Обичате ли кокос? Какво ще кажете за тази невероятна домашна
Коментари Харесай

Домашна кокосова торта

Обичате ли кокос? Какво ще кажете за тази невероятна домашна кокосова торта с апетитен бял крем

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 2 бр.
● захар - 1ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● бакпулвер - 1 бр. /10г/
● ванилия
● кокосови стърготини - 2 с.л.
● брашно - 2 ч.ч.
● какао - 2 ч.л

за крема


● прясно мляко - 600 мл
● пудинг - 1 пaкетче, ванилия
● яйца - 1 бр.
● захар - 4 - 5 с.л. /или на вкус/
● бял шоколад - 100 г
● масло - 40 г
● конфитюр - бананово сладко

за сиропа


● прясно мляко - 1 ч.ч.
● мед - 1 ч.л.

за покриване


● заквасена сметана - 200 г
● сметана - 100 мл, течна, сладкарска
● захар - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Започнете с приготвянето на блата, като пресеете брашното с бакпулвера. Отделно разбийте яйцата и захарта до приемане на хомогенна кремообразна примес.

Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте. Пресятото брашно с набухвателя прибавете на два пъти, като разбърквате благодарение на силиконова или дървена бъркалка. Ароматизирайте с ванилия.

Най-накрая прибавете кокоса и разбъркайте. Полученото кексово тесто разделете на две елементи. Към едната прибавете какаото, да се получи какаова примес. Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете два блата-един ярък и един мрачен. Оставете да се охладят изцяло. Докато блатовете се охлаждат, пригответе крема, като смесите млякото и захарта и ги кипнете.

Разтворете нишестето в малко студена вода. Разбийте яйцето добре и смесете с разтвореното нишесте. Прибавете сместа на тънка струйка при врящото прясно мляко, като разбърквате непрестанно и пламенно.

Внимавайте да не се получат бучки. Когато кремът се сгъсти, махнете съда от огъня, начупете в горещата примес шоколада и прибавете маслото. Разбъркайте, до момента в който сместа се хомогенизира.

Покрийте крема с найлоново фолио, само че по този начин, че да залепне за повърхността и оставете да се охлади изцяло. Целта е да не се образува коричка на крема.

Сглобяване на тортата: Изпечените и охладени блатове нарежете на филии с дебелина към 2см. В тортена форма с разкопчаващ се кръг редите първия слой на тортата, като редувате бяла и тъмна филия от блата, подредени компактно една до друга.

Целта е да се получи шахматен резултат. Сиропирате с прясното мляко, в което сте разтворили авансово меда. Намазвате с банановото сладко или с друго сладко по желание.

Разпределяте половината от крема. Повтаряте същото и с втория блат. Така получената торта покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за най-малко час, а най-добре за една нощ.

Разбийте сметаните със захарта и покрийте цялата торта. Украсете пожелания.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР