Обичате ли да си похапвате сладко? Ако сте от любителите

...
Обичате ли да си похапвате сладко? Ако сте от любителите
Коментари Харесай

Вкусните тайни на домашния крем

Обичате ли да си похапвате сладко? Ако сте от феновете на захарните изкушения, то сме сигурни, че кремовете са едно от нещата, които не бихте пропуснали да опитате.

Всеки помни усета на домашно приготвения крем на баба си. Ако сте ходили на детска градина, пък сигурно след обед ви е бил сервиран домакински яйчен крем. Толкова апетитен, бухнал и лек - кой би му устоил? Но знаете ли по какъв начин се подготвя апетитен домакински крем? Ето няколко секрети!

Яйцата

Много значимо нещо е, когато вършиме домакински крем, е да имате пресни яйца. Още по-добре би било да са домашни, от отглеждани измежду природата кокошки. Затова се уверете, че имате пресни и хубави яйца. Освен това, добре е преди да започнете да вършиме крема, да оставите яйцата на стайна температура, а не в хладилника.

Млякото

За да стане бухнал и гальовен, домашният крем се нуждае освен от яйца, само че и от прясно мляко. Тук правилото като при яйцата е подобно- разчитайте на домашни артикули и с прясното мляко. Но с изключение на домашно прясно мляко, то би трябвало да е топло. По този метод ще избегнете грешката да пресечете крема си. Когато стоплите млякото и добавите към него яйцата, по този метод кремът ви ще стане равен и без бучки.

 Вкусните секрети на домашния крем

Захар

Много значимо е и каква захар ще употребявате. В множеството случаи кулинарите разчитат на бяла захар. Но може да я замените и с пудра захар. Може да добавите и кафява захар. Но в случай че желаете кремът да наподобява снежно бял, имайте поради, че кафявата захар няма да ви помогне. Напротив, в случай че сложите кафява захар, кремът ще придобие леко кафяв цвят.

Масло

За апетитен домакински крем тайната е да сложите масло. Разбира се, сходно на яйцата и прясното мляко, най-добре е да употребявате домашно краве масло. Но в случай че нямате такова, то си купете хубаво и скъпо масло, с цел да сте сигурни, че е качествено. И сходно на яйцата, не го използвайте незабавно, откакто го извадите от хладилника, а го оставете за известно време на стайна температурата.

Смесване на продуктите

Друга загадка е да смесвате продуктите един по един, като ги разделяте. За задачата може да разделите жълтъците от белтъците. Като първо разбиете яйцата и захарта добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР