Обичате хляб? Държите да се храните с храна с избрани

...
Обичате хляб? Държите да се храните с храна с избрани
Коментари Харесай

Хлебопекарната – за и против

Обичате самун? Държите да се храните с храна с определени от вас съставки и приготвена вкъщи? Месенето на самун може да бъде трудоемко и времеемко занимание, за което, за жалост, актуалният човек няма задоволително време. Особено в случай че би трябвало да се прави всекидневно. Затова от ден на ден фамилии избират да употребяват домашна хлебопекарна. Но има ли смисъл това? Наистина ли е съвършеното решение, или има и минуси? Нека помислим дружно.

Плюсовете на хлебопекарните

На първо място, хлябът вкъщи ще ви излезе по-евтин, в сравнение с този в магазина. Дори когато употребявате скъпи и характерни брашна, вашият самун ще има по-ниска себестойност, в сравнение с сходен в кварталната пекарна или бакалия.

На второ място, пестите си целия дълъг развой по месене, втасване, премесване, наново втасване, печене, следене. Вместо да отделите няколко часа внимание на домашния самун, вие ще можете да извършите всичко належащо единствено за минути: мерите и слагате нужните съставки в хлебопекарната, настройвате програмата (и даже таймера) и отивате да работите или да почивате. В заложения от вас час ще имате подготвен, топъл, ухаещ самун. Само би трябвало да го извадите от уреда.

Но истината е, че най-вече консуматори употребяват хлебопекарни, с цел да имат опцията да подготвят здравословна храна за себе си и фамилията си. Тук можете да избирате и контролирате всяка една съставна част. Можете да употребявате домашно брашно, характерни редки брашна, както и други съставки. В домашния ви самун няма да има синтетични набухватели и консерванти. За сметка на това може да има безглутеново брашно, същинска жива квас или мая. Ще се радвате на чистата храна, която ще ви помогне в грижата за здравето.

Нещо повече, доста модели хлебопекарни разрешават в тях да се подготвят домашни сладкиши, мекици, кифлички, тесто за пици, даже компоти, сладка, конфитюри, лютеници и други обичани вкусотии. Отново с огромна лекост и съвсем автоматизирано.

И не на последно място, с хлебопекарната ще забравите за покритата с брашно кухня и мръсните съдове. Тя меси, шупва и пече хляба в един и същи съд и той е единственият, който ще би трябвало да почистите през цялото време до края. Да, в действителност е толкоз елементарно и бързо.

Минусите

Като всичко останало, хлебопекарните вкъщи могат да имат и известни минуси. Като начало, ще би трябвало да купите и намерите място за предпазване на още един домашен апарат. Това може да е много мъчно в дребна кухня. Добрата вест обаче е, че хлебопекарната може да работи еднообразно добре и в килера или друго помещение вкъщи, защото не изпуска пара и не основава неразбория към себе си.

Друг минус може да открият перфекционистите – лопатките на уреда са закрепени, т.е. всеки самун се пече към тях и при изваждането му в средата му се образува дупка.

И последното стеснение може да усетите, в случай че имате огромно семейство или събиране и един самун дневно не ви е задоволителен. Ще би трябвало да вършиме хлябовете един по един и да изчаквате по няколко часа, преди да можете да сложите идващия. Но пък можете да оставите уреда да работи и през нощта, и до момента в който сте на работа, което може да бъде решение на казуса ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР