Обичате домати и всичко, което може да се приготви с

...
Обичате домати и всичко, което може да се приготви с
Коментари Харесай

Домати: съвети, трикове и техники

Обичате домати и всичко, което може да се подготви с тях? Ето някои кулинарни препоръки, трикове и техники за запазване и подготовка на домати.

Трябва ли да съхранявате доматите в ледник?

Изводът от всички проби по този въпрос е, че охлаждането на домати разгражда основните ароматизиращи субстанции в тях и кара някои от техните кафези да се разпилян, което води до неприятна водна и зърнеста конструкция. Така че, съветът е в никакъв случай, даже откакто са били нарязани, да не се съхраняват домати, изключително с изрязаната страна надолу, в ледник или най-малко да се употребяват в границите на един ден. Прибрани един път в хладилника, те бързо губят своите аромати и освобождават доста вода, което ги прави неприятни за консумация по-късно.

Ако обаче се пробвате да намерите метод за запазване на обилие от домати в края на лятото, по положителните разновидности са или заледяване, или консервиране, които са за предпочитане от всяка позиция пред охлаждането.

Не премахвайте семената

Доказано е, че пулпата към семената на доматите е най-вкусната част от домата - тъй че в действителност е срамно да я изхвърлите, даже в случай че рецептата ви инструктира да го извършите. Ако текстурата в действителност е проблем и не желаете семена в копринено гладкия ви сос, можете да употребявате мелница за храна или решето с фини мрежи, с цел да отстраните семената, без да жертвате този благоуханен пулп, който може да употребявате след това.

Как да отделите сърцевината или да обелите домата

 Консервирани домати

Ако би трябвало да обелите доматите за рецепта, без значение дали ще ги приготвяте или ще ги употребявате сурови, най-бързият и елементарен метод да го извършите е да ги оформите (вмъкнете върха на изострен нож за рязане под ъгъл до стъблото и то се изрязва и се изхвърля) и по-късно с изострен нож се нарязва доста плитка форма X в дъното на доматите. След това бланширайте доматите, като ги пуснете в тенджера с вряща вода за към 60 секунди, по-късно ги извадете и ги потопете в студена вода. Когато са задоволително хладни, с цел да могат да се допират, използвайте или пръстите си, или върха на нож, с цел да отлепите кожата от точките към формата Х - кожата би трябвало да се отдели елементарно.

Да! на консервираното

Някои хора имат вяра, че пресните домати са единственият " същински " метод за подготвяне на доматен сос и че потреблението на консервирани домати е машинация или единствено ще даде резултати с по-ниско качество. Това просто не е правилно - изключително отвън пиковия доматен сезон, консервираните домати постоянно могат да дават по-добри резултати от пресните домати от супермаркети без мирис, а в действителност може да е нужна доста работа, с цел да получите богатата, цялостна дълбочина на усета, който консервираните домати и доматената паста могат да дадат.

Освен това, когато се употребяват пресни домати, които даже когато са изцяло узрели и най-вкусни, постоянно са доста водни, не можете да получите стремежи краен резултат. Много италианци употребяват консервирани домати и доматено пюре като основа за своите сосове и други предписания.

Така че не се срамувайте да употребявате консервирани домати - без значение дали за улеснение или тъй като не е доматен сезон. Избирайте цели консервирани домати, вместо пюре или на кубчета, защото целият домат постоянно има по-добра текстура и мирис. И имайте поради, че даже когато употребявате пресни домати, прибавянето на една супена лъжица или две доматено пюре може да помогне за построяването на по-дълбок и по-пълен усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР