Обещанието на кмета на Община Варна Иван Портних беше направено

...
Обещанието на кмета на Община Варна Иван Портних беше направено
Коментари Харесай

Иван Портних: Изграждането на икономическата зона край Варна ще започне следващата година

Обещанието на кмета на Община Варна Иван Портних беше направено за предаването на Радио Варна " Позиция ". Въпросите към индустриалната зона на Варна от последните години касаят периодите на пускане, като на няколко пъти беше оповестено, че това ще се случи тази година:

( " Заедно със прилежащите общини Варна ще построи нова икономическа зона западно от града. Това заяви през днешния ден кметът Иван Портних. Тя ще бъде ситуирана на над 7000 декара покрай автомагистрала " Хемус " и ще има статут на обект с национално значение. Изграждането ѝ ще стартира след Нова година, когато се чака да бъде признат и Общият организационен проект на Община Аксаково. " - 26.09.2019)

Към момента вървят поправките на Общ устройствен план на Аксаково. Според кмета на Варна приемането на Общ Устройствен проект е извънредно комплициран развой който изисква съгласуването и координацията на разнообразни институции. Той изрече признателност на държавното управление за помощта при съглусавателните процедури в другите министерства.

" Основната стъпка е реалност, сега се разпорежда изработването на обстоен организационен проект (ПУП) с приемането на който може да се пристъпи към съответните стъпки към създаване на инфраструктурата в зоната. Вярвам, че и с поддръжката на националната компания „ Икономически зони” и на държавното управление, следващата година ще се пристъпи към действителното създаване на икономическата зона на Варна "

Според Иван Портних доникъде на идващия месец построяването на Рибарското пристанище в околност Карантината би трябвало да е завършило и ще се пристъпи към употреба на оборудването. Кметът на Варна съобщи и че все още няма задействана процедура за създаване на висока постройка в региона на градинката на Севастопол против хотел " Черно море ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР