Обемът на продажбите на дъвки в Германия е паднал почти

...
Обемът на продажбите на дъвки в Германия е паднал почти
Коментари Харесай

Защо не се купуват дъвки през пандемията?

Обемът на продажбите на дъвки в Германия е паднал съвсем с една трета, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ В началото на пандемията специалистите предвидиха спад в търсене на дъвки с 10 на 100. Но сгрешиха – търсенето се сви с 28 на 100 “, сподели в изявление за в. “Зюддойче цайтунг “ продуктовият управител в представителството на компанията „ Арчър Даниълс Мидланд “ Бастиан Хьорман.

Причините са няколко. Много артикули, измежду които са и дъвките, съвсем изчезнаха от стелажите към касите в супермаркетите в Германия, с цел да се употребяват мястото за монтиране на транспарантни загради за отбрана на касиерите в изискванията на пандемията.

А продажбите на дъвки са част от така наречен “импулсивен пазар “ в зоната към касите. Докато човек чака на опашка, с цел да заплати покупките си, той взема от стелажа и слага в кошницата си всяка дреболия, за която не би влезнал особено в магазина.

Сега клиентите не могат непринудено да протегнат ръка и да вземат дъвки, бонбони и шоколадови десерти от касата, а би трябвало да ги търсят целеустремено някъде из магазина.

Освен това във време на пандемия работят строги правила за държание на публични места – носят се защитни маски, съблюдава се отдалеченост сред хората. И на касите в магазините не е редно да се застояваш. Клиентите се стремят да излязат час по-скоро от магазина, с цел да не се заразят и по тази причина рядко им е до дреболии, от които даже изцяло се отхвърлят. Сред тези артикули попада и дъвката.

Пандемията промени и метода на живот на доста хора, смениха се и навиците им. Обикновено хората купуват дъвки преди среща с други хора. В изискванията на пандемия множеството хора работят от къщи, съблюдават отдалеченост, носят маски и никой не обръща внимание на свежия мирис. Така нуждата от дъвка отпада.

Производителите са принудени да се съобразят с променените потребности на потребителите и към този момент умуват над нови предписания. Обикновено в дъвките се прибавя ментово масло и разнообразни аромати, с цел да се реализира възприятие на прохлада в устата при дъвчене.Занапред обаче дъвката ще има и нови функционалности.

Ще се трансформират освен вкусовите й качества. „ В дъвките в този момент се прибавят разнообразни витамини, пробиотици, потребни за чревната флора и специфични средства за поддържане на здрава флора на устната празнина, които предотвратяват кариеси и болести на венците “, изяснява Хьорман в изявлението за „ Зюддойче цайтунг “.

По данни на Федералната палата на стоматолозите в Германия по време на пандемията германците по-рядко посещават ортодонт, изключително за профилактика. В същото време се е нараснал броят визити в кабинетите за неотложна стоматологична помощ поради обострени парадонтити.

Затова производителите на дъвки към този момент са взели решение, че дъвките по неотложност би трябвало да извършват профилактични функционалности. На пазара към този момент се появиха дъвки с марка „ Орал-Би “, които съдържат флуориди като пастите за зъби.

Производителите твърдят, че дъвките към този момент са потребни за профилактика и поради наличието на витамини и оказват помощ против сухота в устата след дълготрайно носене на маска.

Американската компания „ Ригли “ пусна в обществените мрежи реклама, в която убеждава младата публика какъв брой е прелестно и значимо да освежаваш дъха си, до момента в който си пред монитора в домашния офис, участваш в онлайн конференция или цифрови игри и срещи с другари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР