Обединяването на многобройните земеделски бази данни и регистри в единна

...
Обединяването на многобройните земеделски бази данни и регистри в единна
Коментари Харесай

Министерството на земеделието с визия за обединяване на бази данни и регистри в единна система

Обединяването на многочислените аграрни бази данни и регистри в единна система ще донесе действителни изгоди за производителите, защото с електронните услуги ще пестят време и ще бъдат доста по-добре осведомени в ежедневната си работа.

Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев в Пловдив при разкриване на конференцията за интелигентно земеделие #AGRO 4.0 " Поглед в бъдещето ", оповестиха от земеделското министерство. Във форума вземат участие и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, както и специалисти по цифрово земеделие и производители.

При показване на визията си за сливане на регистрите, министър Гечев даде образци за съответни услуги, с помощта на които работата на земеделските производители ще бъде улеснена: достъп до настояща агрометеорологична информация, автоматизиране на анализите, свързани с растителната отбрана и превантивни дейности против вредители по растенията и така нататък

По думите на министъра, планува се още идната година да бъде нараснал контролът във връзка с земеделските практики, с помощта на сателитни изображения. " За да реализираме всичко това, страната би трябвало да работи дружно със земеделските производители, ИТ фирмите и Министерството на нововъведенията и растежа ", означи още Явор Гечев.
 Лидери сме по финансиране на земеделския бранш в Европейски Съюз. Каква помощ да чакат фермерите тази година?
Лидери сме по финансиране на земеделския бранш в Европейски Съюз. Каква помощ да чакат фермерите тази година?

Гост на Money.bg e земестник-министърът на земеделието Момчил Неков
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР