Обединеното кралство планира разузнавателни полети над Израел и ивицата Газа,

...
Обединеното кралство планира разузнавателни полети над Израел и ивицата Газа,
Коментари Харесай

Великобритания планира разузнавателни полети над Израел и Газа

Обединеното кралство възнамерява разследващи полети над Израел и линията Газа, с цел да локализира хората, държани като заложници от палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", съобщи английското министерство на защитата, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1179
При невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври бойци на " Хамас " взеха десетки заложници, които водиха в линията Газа.

" След терористичните офанзиви от 7 октомври 2023 година против Израел английското държавно управление работи с сътрудници в целия район, с цел да издейства освобождението на хора, които бяха взети за заложници, в това число на английските жители измежду тях ", се споделя в изказване на министерството, оповестено в събота вечерта.

" Сигурността на английските жители е наш безспорен приоритет ", се акцентира в изказването, написа Българска телеграфна агенция.

" За да помогне на интервенциите по освобождението на заложници, английското министерство на защитата ще извърши разследващи полети над Източното Средиземноморие, в това число във въздушното пространство на Израел и Газа ", разяснява министерството.

Самолетите, които ще извършват тези задачи, няма да са въоръжени и няма да извършват бойни задачи, прецизира английското ведомство.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР