Обединеното кралство облекчава визовия режим за представители на редица професии

...
Обединеното кралство облекчава визовия режим за представители на редица професии
Коментари Харесай

Великобритания облекчава правилата за наемане на чужденци за строителни работници

Обединеното кралство облекчава визовия режим за представители на редица специалности в строителството, с цел да притегли задгранични служащи и чиновници, съобщи Ройтерс.

Властите в Лондон са присъединили редица работни позиции в своя лист на " специалности, които изпитват дефицит на трудова мощ ". По този метод работодателите в строителния бранш ще бъдат улеснени при наемането на задгранични служащи и чиновници.

По-евтините визи за Англия и облекчените правила за наемането на чужденци ще важат за зидаромазачи, бояджии, каменоделци, дърводелци, майстори на покривни структури, както и за експерти в региона на монтажа и ремонта на дограми.

Облекченията за наемането на задгранични служащи и чиновници в строителството ще " допринесат за построяването на основни национални инфраструктурни обекти и за развиването на обвързваните с тази активност браншове на стопанската система ", се споделя в известие, публикувано през днешния ден от английското министерство на вътрешните работи.

Чужденците, които бъдат наети, може да получават възнаграждение в размер на 80 на 100 от нормалните за Обединеното кралство заплати и все пак да имат право на работна виза. Те би трябвало да са получили оферта от английски шеф и да покриват условието за притежаване на британски език, осведоми държавното известие.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР