Обединеното кралство и Съединените щати започнаха преговори за "амбициозно" търговско

...
Обединеното кралство и Съединените щати започнаха преговори за "амбициозно" търговско
Коментари Харесай

Великобритания и САЩ преговарят за амбициозно търговско споразумение

Обединеното кралство и Съединените щати започнаха договаряния за "амбициозно " комерсиално съглашение след Брексит. Британският министър за интернационална търговия Лиз Тръст публично откри договарянията посредством видеовръзка с американския търговски представител Робърт Лайтайзър, съобщи БНР.

Първият кръг от договаряния стартира през днешния ден и ще продължи към две седмици. На всеки шест седмици ще стартира следващият кръг от договаряния. Преговорите ще се водят виртуално, до момента в който не стане безвредно да се пътува. Във всеки от договарящите екипи са включени по към 100 дипломати и специалисти.

Привържениците на Брексит твърдяха, че опцията Англия да подписва лични покупко-продажби за свободна търговия със страните по света, като Съединените щати, ще бъде огромен подтик за стопанската система. Но съперниците на Брексит показаха опасения, че реализиране на договорка с Вашингтон значи приемане на занижените американски стандарти за храните и околната среда и няма да компенсира изгубения достъп до митническия съюз и общия пазар на Европейски Съюз.

Има терзания и за "поглъщането " на националното опазване на здравето от американски компании. Лиз Тръст съобщи, че комерсиалното съглашение ще помогне на английската и американската стопански системи да се възстановят след пандемията от Covid-19, а Робърт Лайтхайзър приветства откриването на договарянията, които ще доведат до "историческо съглашение ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР