Обединение сред аматьорските клубове може да се окаже голямата изненада

...
Обединение сред аматьорските клубове може да се окаже голямата изненада
Коментари Харесай

Кандидат за шеф на БФС: Подписка ще изненада неприятно Изпълкома

Обединение измежду аматьорските клубове може да се окаже огромната изненада за идния конгрес на БФС. Това загатна един от претендентите за началник на футболния съюз - президентът на третодивизионния " Марица " Христо Христов. Той съобщи, че близо 1/3 от членовете на БФС към този момент са се присъединили в подписка на Инициативен комитет за привикване на ексклузивен конгрес. От БФС към този момент оповестиха в понеделник, че имат желание да проведат подобен на 25 юни, стига обстановката с COVID-19 в страната да разрешава това.

" Относно подписката на Инициативния комитет желая да кажа, че тимът на " Марица ", както и всички мои сътрудници, които са изразили досега поддръжка, сме се присъединили в нея. Искам да поздравя Инициативния комитет за положителната организация. С оглед на това се колебая, че датата 25 юни ще бъде настояща. Колегите от Изпълкома надали имат визия какъв брой тима са се разписали и какви тимове. Мисля, че доста скоро ще схванат, че има обединяване измежду аматьорските тимове. Много от нас схванаха, че ни употребяват единствено за гласоподаване.  Мисля, че подписката е подкрепена от 1/3 на членовете на БФС, само че това ще го разгласят в доста скоро време сътрудниците от Инициативния комитет ", разяснява Христов пред " Спортал ".

Той разкритикува управлението на БФС за предумишлено разнопосочните, съгласно него, сигнали по отношение на бъдещия конгрес. " През последната година няколко души от Изпълкома постоянно се изричат и дават спорни отзиви. Имам поради, че единият споделя, че няма претенденти. Когато господин Порточанов се кандидатира, споделиха: " Конгресът няма да се състои, ние го отложихме ". Наскоро се чу, че няма да има ексклузивен конгрес, а оня ден оповестиха, че ще има. Моето мнение като претендент за президент е, че те целят да демотивират хората да поддържат настояванията на Инициативния комитет ", съобщи шефът на " Марица ". След което се усъмни в цената на организацията на сходен конгрес:  " Явно тези хора не са си чели устава. Казаха две доста забавни неща. Първо - този, който желае конгрес, си го заплаща. Има два типа конгрес - постоянен и ексклузивен, които се заплащат от БФС. Второто е, че сегашният им конгрес ще коства 500 000 лева. Всеки би сметнал при брой на делегати към 600 и при ден и половина по 950 лв.... Аз умерено бих направил конгреса през организация в Занзибар... Един конгрес при по-добра стиковка може да се направи и за един ден. Сами можете да си визиите вие за тези пари какво можете да организирате ".

Христо Христов също по този начин нападна състава на сегашния Изпълнителен комитет на БФС и загатна за опити за напън върху клубовете по места. " За мен е неприемливо президенти на клубове да са в Изпълкома, както и хора, подвластни от алкохол и хазарт... Призовавам хората да не се опасяват от зоналните препоръки. Те нищо не могат да създадат! "

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР