Обединение ДЗЗД Екзало дрилинг Чирен с участници ГБС, Главболгарстрой Интернешенъл

...
Обединение ДЗЗД Екзало дрилинг Чирен с участници ГБС, Главболгарстрой Интернешенъл
Коментари Харесай

"Главболгарстрой" получи изцяло разширението на газохранилището в Чирен

Обединение ДЗЗД " Екзало дрилинг Чирен " с участници ГБС, " Главболгарстрой Интернешенъл " и " Газ проджект девелопмънт " ЕООД ще построява 13 нови сондажа на газохранилището в Чирен, оповестиха от " Булгартрансгаз ". Стойността им е 133.7 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Първоначално за реализатор е несъмнено обединяването ДЗЗД " Чирен Дрилинг 2022 " с сътрудници " Атоменергоремонт " и " Айеней Билд " ЕООД. След влизане в действие на решението сдружението " Булгартрансгаз " е известено, изпълнителят отхвърля да подписа контракт за възлагане на публичната поръчка заради справедлива
неспособност за осъществяване на дейностите от предмета на поръчката в периода, избран в плана на контракт, като е изложил в детайли и съответните аргументи довели до неспособност за осъществяване на дейностите от предмета на поръчката.

" Булгарстрансгаз " показва, че поради стратегическото значение на плана за възстановяване на енергийната сигурност за страната и района, застраховане непрекъснатостта и сигурността на газовите доставки и повишение на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ, на 22 март е издадено решение, с което за реализатор на публичната поръчка е избран втория класиран участник - ДЗЗД " Екзало Дрилинг Чирен ".

Стойността на целия план за уголемение на газохранилището е към 600 млн. лева, като е разграничен на три лота, а срокът за построяването 2 години. Първият лот е за разширението на потенциала, за което на 20 януари с ДЗЗД " Тех Енерджи експанжън ", в което влизат полската " Техмадекс ", " Главболгарстрой " и дъщерното ѝ " Главболгарстой интернешънъл ", а също и " Протрейсинг ".

Вторият е към този момент упоменатият - за градеж на 10 сондажа за нагнетяване и три наблюдателни, а третият -, където ще се свързва с националната газопреносна мрежа.
За третия лот на 22 март е издадено решение, с което е избран за реализатор участникът класиран преди всичко - ДЗЗД " Стройгазсистем ", в която вземат участие ГБС, дъщерната ѝ интернационална компания и " Протрейсинг ".

С разширението на хранилището потенциалът му ще се удвои до 1 милиарда куб. метра. Капацитетът за рандеман и нагнетяване, който все още е към 3.5-4 млн. куб.м дневно, ще се усили до 8-10 млн. куб.м. От " Булгаргрансгаз " към този момент анонсираха, че ще бъде сменено напълно съветското съоръжение от 70-те и 80-те години на предишния век с американско.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР